Jacksonove deti dostala do opatery ich stará mama Katherine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
JACKSON
Foto: SITA/AP
JACKSON
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. augusta (WEBNOVINY) – Tri deti zosnulého speváka Michaela Jacksona sudca opäť zveril do starostlivosti jeho matky Katherine.

O status opatrovateľky prišla po tom, ako za vtedy záhadných okolností zmizla na viac ako týždeň zo svojho domu.

Súd následne nariadil, aby sa o 15-ročného Princea Michaela, 14-ročnú Paris a 10-ročného Blanketa staral ich 34-ročný bratranec TJ Jackson.

Ten ostáva dočasným opatrovníkom, no je tu možnosť, že na súdnom pojednávaní 22. augusta sa rozhodne, že o deti sa budú už trvalo starať obaja. To by ani jeden z nich nepovažoval za problém, keďže podľa Katherine jej TJ od spevákovej smrti aj tak vždy pomáhal.

Vyšetrovateľ, ktorý mal za úlohu vypočuť deti i matku Kráľa popu a sudcovi odovzdať vypracovanú správu, o Katherine povedal, že „ako opatrovníčka bola výborná a deti ju milujú“.

Podľa neho však Prince Michael, Paris a Blanket majú tiež veľmi blízky vzťah s TJ-om a on i Katherine sa o nich starajú veľmi dobre.

Klanom Jacksonovcov v ostatných týždňoch otriaslo niekoľko udalostí. Rodinná dráma sa začala tým, že pätica súrodencov – Janet, Rebbie, Tito, Randy a Jermaine – v polovici júla obvinila správcov majetku ich slávneho brata, že sfalšovali závet.

Chcú teda, aby odstúpili zo svojej funkcie a problém plánujú riešiť aj oficiálnou cestou. V tom čase tiež zmizla stará mama Jacksonových detí. Dokonca ju vyhlásili za nezvestnú, no o niekoľko hodín sa polícii sama ozvala z Arizony.

Obrazom: Kráľ popu Michael Jackson

Zosnulý kráľ popu Michael Jackson
Foto: SITA/AP

Zosnulý kráľ popu Michael Jackson
Foto: SITA/AP
Zosnulý kráľ popu Michael Jackson
Foto: SITA/AP
Zosnulý kráľ popu Michael Jackson
Foto: SITA/AP
Zosnulý kráľ popu Michael Jackson
Foto: SITA/AP

Minulý pondelok nasledoval ďalší incident – v dome matky Michaela Jacksona sa strhla bitka, keď traja súrodenci zosnulého speváka chceli zobrať jeho deti preč. K celej záležitosti sa vyjadrila aj Paris Jackson, ktorá tvrdila, že niečo nie je v poriadku.

Jej stará mama, ktorá sa s deťmi ani raz neskontaktovala, by ich podľa nej nikdy bez upozornenia neopustila. So súrodencami podozrievala svojich strýkov a tety, že Katherine z domu odstránili náročky, aby ich mohli odtiaľ odviesť. Tito Jackson, ktorého synom je práve TJ, sa najnovšie spolu s Jermaineom od celého incidentu dištancuje.

Deti Michaela Jacksona zvečnili odtlačky svojho otca

Osemdesiatdvaročná Katherine Jackson tvrdenia o únose spočiatku popierala. Keďže však chcela dostať späť právo na opateru svojich vnúčat, súdu doručila miestoprísažné vyhlásenie, ktoré na udalosti uplynulých týždňov vrhá nové svetlo.

Podľa jej slov mala ísť autom do Nového Mexika na koncert svojich synov, no 14. júla sa v jej dome objavil nemenovaný doktor, ktorý jej odporučil, aby radšej šla lietadlom. Katherine bola presvedčená, že koná podľa pokynov jej vlastného lekára, tak ho poslúchla. Po vystúpení z lietadla zistila, že je v arizonskom Tucsone, kde ju odviezli do luxusného kúpeľného strediska.

Ako napísala, tam jej zobrali mobil i iPad a telefón aj televízia na hotelovej izbe boli vypnuté. Katherine si však v celom dokumente dáva pozor, aby nespomínala žiadne mená. Tvrdí, že celý čas netušila, že ju vyhlásili za nezvestnú a že jej vnúčatá sa o ňu boja. „V tom čase som verila ľuďom, s ktorými som bola,“ vyjadrila sa.

Michael Jackson: Childhood

Informácie pochádzajú z webstránok www.tmz.com a www.bbc.co.uk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Katherine JacksonMichael JacksonParis Jackson