Firma Datart popiera fámy, na Slovensku aj v Čechách ostáva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Datart
Foto: datart.sk

BRATISLAVA 14. novembra (WEBNOVINY) – Spoločnosť Datart, ktorá na Slovensku prevádzkuje sieť obchodov s elektronikou, ostáva na trhu aj naďalej.

Ako ďalej informovala Jana Choroušová, marketingová manažérka siete Datart, nehrozí ani zatváranie prevádzok. Datart tak poprel informácie o možnom predaji siete a odchode zo slovenského, českého a španielskeho trhu, ktoré sa objavili v denníku Financial Times.

Dôvodom mal byť nepriaznivý vývoj na európskom trhu s elektronikou, ako aj silnejúca konkurencia zo strany elektronických obchodov. Podľa Choroušovej slov sieť plánuje spätne prevziať podiel od Darty Group, pod ktorú Datart patrí.

„Spolupráca, ktorá bola od začiatku veľmi prínosná pre obe strany, začala v poslednom čase vykazovať nulovú pridanú hodnotu pre Datart,“ zdôvodňuje Choroušová. Zároveň dodáva, že rokovania o opätovnom odkúpení podielu od Darty Group prebiehajú už dlhšie, ešte však nie sú ukončené. Výsledok má byť známy o niekoľko mesiacov.

Choroušová uvádza, že sa Datartu darí dobre a prevzatie podielu od svojho partnera sieti umožní ešte dynamickejší rozvoj aktivít. Nevylučuje pritom ani ďalšie rozširovanie. „Datart má svoju konzistentnú expanznú politiku, a v prípade, že sa naskytne vhodná príležitosť, je pripravený svoju sieť podľa aktuálnych potrieb rozširovať.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia