Všeobecná zdravotná poisťovňa očakáva zisk 25 miliónov eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poistovna
Všeobecná zdravotná poisťovňa. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 17. decembra (WEBNOVINY) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) dosiahla ku koncu októbra zisk vo výške 24,8 mil. eur.

Do konca roka očakáva kladný hospodársky výsledok vo výške minimálne 25 mil. eur. „Zisk bude okrem povinného odvodu do rezervného fondu použitý na ďalšie financovanie zdravotnej starostlivosti,“ informovalo vedenie poisťovne na pondelkovej tlačovej besede.

Pod kladný hospodársky výsledok sa okrem zlepšenia výberu poistného podpísal aj odpredaj nedobytných pohľadávok Slovenskej konsolidačnej, teda špecializovanej štátnej agentúre pre riešenie dlhov.

Za tieto pohľadávky získala poisťovňa spolu 21,1 mil. eur. Na druhej strane VšZP vzrástli náklady na lieky a zdravotné pomôcky. „V budúcom roku budeme pokračovať v skracovaní čakacích lehôt, optimalizácii a zefektívnení nákupov,“ povedal riaditeľ VšZP Marcel Forai. „Pri unitárnom systéme očakávame stabilizáciu poistného kmeňa a zníženie nákladov na jedného poistenca,“ uviedol člen predstavenstva a riaditeľ sekcie ekonomiky Miroslav Vaďura.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marcel ForaiMiroslav Vaďura
Firmy a inštitúcie VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa