Bezplatná Wi-Fi na regionálnych linkách Slovak Lines

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Autobus and MHD
Foto: SITA/Dopravný podnik Bratislava, a.s

Cestujúci môžu počas jazdy surfovať po internete, prezerať si e-maily alebo využívať pripojenie na rôzne nové komunikačné aplikácie ako Facebook, Youtube, Foursquare, Whatsapp a podobne. Stačí, ak sa v označených autobusoch nálepkou WiFi free pripoja na sieť s názvom orange-free.

Bezplatným WiFi pripojením je v súčasnosti vybavených 32 vybraných autobusov. Podľa testovacích meraní rýchlosť dosahuje v priemere okolo 3,24 Mbit/s.

„Bezplatné pripojenie na WiFi sme plánovali dať do prevádzky súčasne so spustením integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji ako bonus pre cestujúcich v integrovanej doprave. I keď sa termín spustenia integrovanej dopravy posunul, nebudeme WiFi ďalej odkladať a cestujúcim umožníme pripojiť sa na internet v autobusoch už teraz,“ informoval gnerálny riaditeľ Slovak Lines Ing. Peter Sádovský.

„Po mestskej hromadnej doprave v Bratislave a Košiciach sme sa rozhodli aj pre linky prímestské a osadili sme do nich WiFi na naše vlastné náklady. Obrazovky v autobusoch zatiaľ neplánujeme, ale veríme, že sa nám podarí systém prefinancovania a doplnenia obrazoviek aj do autobusov primestkých, “ dodal výkonný riaditeľ spoločnosti See&Go Ivan Šimonič.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovak Lines