Tomáš Kopecký príde na MS, Gáboríkovi hrozí operácia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Kopecký
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. apríla (WEBNOVINY) – Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nemôže v súvislosti so 77. majstrovstvami sveta rátať so službami útočníka Mariána Gáboríka.

Jeho tím Columbus Blue Jackets síce nepostúpil v zámorskej NHL do play-off, ale odchovanec trenčianskeho hokeja neprešiel vo svojom mužstve lekárskou prehliadkou. Ako informuje portál oficiálny zväzový portál HockeySlovakia.sk, Gáborík túto informáciu neodkladne oznámil generálnemu manažérovi slovenskej reprezentácie Ottovi Sýkorovi.

„Marián mal problémy s trieslami. Po poslednom stretnutí v sezóne neprešiel výstupnými lekárskymi vyšetreniami v klube. Manažment klubu a ani kluboví lekári mu preto neodporučili štart na svetovom šampionáte. V najbližšom období má Marián absolvovať ďalšie vyšetrenia u špecialistov a na základe nich sa rozhodne, či bude musieť podstúpiť operáciu, alebo bude liečený konzervatívnou liečbou,“ povedal generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora a pokračoval: „Mal som s Mariánom Gáboríkom dlhý, skutočne dlhý rozhovor. Chápem jeho situáciu, je v novom klube, vedenie Columbusu si od neho v ďalšej sezóne veľa sľubuje. Pre reprezentáciu by bol štart hráča jeho kvalít na majstrovstvách sveta veľkou pomocou, no nedá sa nič robiť. Musíme sa s tým vyrovnať.“

Zo zámoria však prišla v nedeľu aj dobrá správa. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers povolilo útočníkovi Tomášovi Kopeckému štart na svetovom šampionáte. Informoval o tom generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

„Tomáš telefonoval mne aj Vladimírovi Vůjtkovi a potvrdil nám štart na majstrovstvách sveta. Absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou a hoci jeho rameno nie je stopercentne zdravé, cez to všetko chcel reprezentovať svoju krajinu. Klub mu v tom vyhovel a aj touto cestou by som chcel poďakovať vedeniu tímu Florida Panthers, že mu umožnili po skončení klubovej sezóny obliecť aj reprezentačný dres na svetovom šampionáte,“ povedal pre HockeySlovakia.sk generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora a doplnil: „Vysoko si vážime rozhodnutie Tomáša Kopeckého. Už vlani patril k jedným z garantov nášho úspechu na svetovom šampionáte. Preto sme spoločne s trénerom Vladimírom Vůjtkom rozhodnutí, že v budúcnosti by sme chceli budovať národné družstvo práve okolo hráčov ako je Tomáš Kopecký.“

Kormidelník slovenskej hokejovej reprezentácie v sobotu po poslednom prípravnom zápase s Nórskom určil, s ktorými hráčmi počíta na svetovom šampionáte. Nomináciu si môžete pozrieť —-> v tomto članku.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián GáboríkTomáš KopeckýVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia