Slovenka Rajičová chcela v Soči lepšiu finálovú jazdu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenka Nicole Rajičová chcela zajazdiť v Soči lepšiu finálovú jazdu
Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová počas voľných jázd žien na ZOH 2014 v Soči. Rusko, Soči, 20. február 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SOČI 20. februára (WEBNOVINY) – Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová chcela zajazdiť voľnú jazdu na zimných olympijských hrách v Soči oveľa lepšie. Úspechom však pre ňu i celé slovenské krasokorčuľovanie je, že sa prebojovala z krátkeho programu medzi najlepšiu dvadsaťštvorku.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Kým prvú časť súťaže zvládla bez veľkej chyby, v druhej jej nevychádzali najmä skoky. Zaváhala pri úvodnom trojitom lutzi, v kombinácii trojitého a dvojitého toeloopa sa dotkla ľadu rukou, namiesto ďalšej kombinácie rovnakých skokov bol len dvojitý toeloop a v závere jej nevyšiel ani jeden z dvoch pokusov o dvojitý axel.

Obrazom: Nicole Rajičovej nevyšla voľná jazda podľa predstáv

Dojem z jazdy napravila krokovou pasážou a piruetami i zvládnutím trojitého salchowa s dvojitým toeloopom. Za svoj výkon na hudbu Tango Amore v podaní Edvina Mártona dostala 75,20 bodu, čo je o sedem menej ako jej osobné maximum z vlaňajšej GP ISU juniorov v Košiciach. V celkovom súčte to bolo rovných 125 bodov a neudržanie 21. pozície. Rajičová obsadila celkovo 24. pozíciu.

„Jazda mi vôbec nevyšla podľa predstáv. Krátky program som mala oveľa lepší. Neviem, čo sa presne stalo. Dvojitý axel je napríklad môj najlepší skok. Pri lutzi som sa cítila pri odskoku fajn, ale potom mi to nevyšlo. Skutočne neviem, čo sa stalo. Nebola som nervózna, cítila som sa skutočne dobre. Možno bolo vo mne len veľa adrenalínu,“ hľadala slová Rajičová.

Obrazom: Rajičová predviedla v stredu večer „čistý“ krátky program

Osemnásťročná rodáčka z Garden City verila, že voľná jazda bude lepšia. „Pre mňa je však úspech, že som sa dostala do voľných jázd. V nich som chcela predviesť čo najlepší výkon. Ak by som mala voľnú jazdu ísť ešte raz, asi by som na zaradení prvkov nič nemenila a verila, že pôjdem čisto. Na tréningu mi tieto skoky vychádzali,“ tvrdila slovenská reprezentantka.

Po stredajšom krátkom programe sa do postele v olympijskej dedine dostala neskoro v noci, keďže musela v Korčuliarskom paláci Ľadovec čakať na nočné žrebovanie. Na štvrtkový voľný program nastúpila v prvej skupine ako posledná šiesta. Kým pri rozcvičke jej skoky v stredu nevychádzali a potom odjazdila čistú jazdu, vo štvrtok to bolo opačne. „Radšej chodím hneď prvá po rozkorčuľovaní. Ísť posledná je ťažké, musela som dlho čakať. Mala som priestor sa vydýchať, ponaťahovať sa. Žrebovanie však neovplyvním,“ doplnila Nicole Rajičová.

Pre Slovenku s americkým domicilom boli zimné olympijské hry veľkou skúsenosťou. V Soči zostane až do odletu slovenskej výpravy, absolvuje aj záverečný ceremoniál. „Po olympiáde pôjdem domov a budem ďalej usilovne trénovať. Bolo by pekné zažiť podobné podujatie ešte raz,“ dodala Nicole Rajičová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nicole Rajičová