Vedenie SaS sa dalo na politický kabaret

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mihál, sulík
Zľava: Predseda strany SaS Richard Sulík a podpredseda strany SaS Jozef Mihál. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 12. marca (WEBNOVINY) – SaS pripravila pred májovými eurovoľbami politický kabaret Brusel, neblázni! Vystupujú v ňom traja kandidáti do Európskeho parlamentu. Okrem predsedu strany Richarda Sulíka, aj Lucia Nicholsonová a líder kandidátky Ivan Oravec. Kabaret režíroval režisér Nikita Slovák, ktorý je aj autorom scenára. „Chceme spraviť volebnú kampaň príjemnejšou, atraktívnejšou, veselšou ale aj ukázať aké neuveriteľné plytvanie je v EÚ a aké absurdné veci sa tam schvaľujú Sulík,“ povedal dnes pre portál Webnoviny.sk. Na to je podľa neho kabaret úplne vynikajúci. S kabaretom liberáli vystúpia v 35 mestách. Premiéra bude 18. marca v Malackách.

Sulík hrá v kabarete eurokomisára, ktorý obhajuje smernice EÚ a sleduje občanov ako ich dodržiavajú. „Byť hercom je oveľa ťažšie ako som si myslel. Mali sme veľmi dobrého režiséra, ale nechcel by som sa herectvom živiť. Je to veľmi náročné,“ povedal. Nicholsonová zas hrá tri postavy, ktoré vždy narazia na prefíkaného komisára Richarda a na nezmyselné nariadenia EÚ, ktoré prichádzajú spolu s ním. „Formu kabaretu sme vymysleli s Richardom pri návrate z východu Slovenska, kde sme boli zbierať podpisy pre Petra Osuského,“ povedala dnes Nicholsonová. Kabaret nacvičovali približne tri týždne. „Celkom sme sa v ňom našli. Nikita mu dal punc profesionality. Rodilo sa to rozpačito, ale potom sme sa celkom uvoľnili,“ konštatovala Nicholsonová.

Voľby do europarlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. V SR pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. Do 20. marca musia strany podať kompletné kandidačné listiny. Smer-SD má v súčasnosti päť europoslancov. Vo voľbách chce tento výsledok obhájiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lucia NicholsonováRichard Sulík
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a Solidarita