Smrteľná nehoda pri Zlatej Idke, hasiči mali rušnú službu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nehoda
ilustračné foto Foto: SITA/KR PZ Žilina

KOŠICE 14. marca (WEBNOVINY) – Rušnú službu mali vo štvrtok a v noci košickí hasiči, ktorí absolvovali až 17 výjazdov. Ako v piatok ráno informoval dôstojník operačného strediska František Rusnák, popoludní zasahovali pri tragickej dopravnej nehode pri obci Zlatá Idka (okres Košice-okolie).

Vozidlo Peugeot z dosiaľ neznámych príčin zišlo z cesty a prevrátilo sa na strechu. Hasiči museli pasažierov vyslobodiť pomocou hydraulických nožníc. Vodič, 36-ročný Marek H., zahynul, spolujazdec vyviazol s ľahšími zraneniami. Príčinu nehody vyšetruje polícia.

Večer pred ôsmou hasičom nahlásili požiar garáže vo dvore rodinného domu v košickej mestskej časti Ťahanovce. Garáž už bola v treťom štádiu horenia. Požiar spôsobil majiteľovi škodu za približne 15-tisíc eur. Hasiči uchránili hodnoty za 10-tisíc eur.

Krátko pred desiatou večer štartovali hasiči k požiaru v areáli zberných surovín v Krásnej nad Hornádom. Horelo zariadenie na drvenie kovového šrotu. Na mieste zasahovali 14 hasičov s technikou. Ako zistili, horeli dve sacie potrubia okolo dopravníka a drviča. Podľa odhadu požiar spôsobil škodu za približne 20-tisíc eur, hasiči uchránili hodnoty za dva milióny eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia