Dráma medzi regálmi, muž v potravinách strieľal na ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zbraň, lúpež, banka
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 14. marca (WEBNOVINY) – Sedem až dvanásť rokov za mrežami hrozí 40-ročnému Čechovi Bohumilovi, ktorý vo štvrtok večer prepadol predajňu potravín na ulici Obrancov mieru v Košiciach.

Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, po vstupe do predajne muž pristúpil k pokladni, na hlavu pokladníčky namieril zbraň a pýtal si peniaze. Po tom, ako mu žena peniaze vydala, chcel páchateľ utiecť. Vo dverách predajne ho však zastavil zákazník, ktorý sa ho snažil zadržať.

„Pri následnom zápase medzi nimi páchateľ z krátkej strelnej zbrane najmenej dvakrát vystrelil. Minimálne raz smeroval na zákazníka, ktorý nebol zasiahnutý a neutrpel žiadne zranenie,“ opísal situáciu Szabó.

Muž chcel po prepadnutí obchodu utiecť na svojom aute aj s lupom okolo 1 300 eur. Ďaleko však neušiel, dopravní policajti ho zastavili už o niekoľko ulíc od miesta činu. „Vo vozidle našli aj maskáče použité pri lúpeži a zbraň, išlo o plynovú pištoľ,“ dodal Szabó. Ako ukončil, polícia muža pravdepodobne obviní zo zločinu lúpeže.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať