Minister Borec odvolal šéfa bardejovského súdu Krochtu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Krochta
Zľava: Sudca Karol Krochta si preberá menovací dekrét z rúk prezidenta Ivana Gašparoviča v septembri 2008. Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

BRATISLAVA 20. marca (WEBNOVINY) – Karol Krochta od štvrtka nebude predsedom Okresného súdu Bardejov, po osobnom rozhovore ho dnes odvolal z funkcie minister spravodlivosti Tomáš Borec. Urobil tak na návrh predsedníčky Krajského súdu v Prešove Anny Ilčinovej s účinnosťou od 20. marca 2014. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa MS SR Alexandra Donevová.

Krochtovo meno sa prednedávnom skloňovalo v médiách. Denník Sme upozornil, že jeho sestra Katarína na bardejovskom súde zrejme nastúpi ako sudkyňa. V januári vyhrala výberové konanie.

Krochtová pracovala ako policajná vyšetrovateľka, od roku 2005 je poradkyňou ústavného sudcu. Borec napokon pripustil, že požiada Súdnu radu, aby prípad preverila. Neskôr sa ukázalo, že generálna prokuratúra žiada o vydanie teraz už končiaceho predsedu bardejovského súdu na trestné stíhanie. Sudca je podozrivý z ublíženia na zdraví a výtržníctva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karol KrochtaTomáš Borec