Video: Sagan netrafil na prestížnej klasike správnu notu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: facebook.com/PeterSagan

SAN REMO 24. marca (WEBNOVINY) – Počas takmer siedmich hodín nedeľňajších pretekov Miláno – San Remo robil slovenský cyklista Peter Sagan všetko pre úspech, v závere však ako tenor netrafil správnu notu a nedostal sa k svojmu víťaznému finišu. Pohyboval sa síce medzi najlepšími, ale finišoval na desiatom mieste, čo ho veľmi sklamalo.

Počas pretekov bol v daždi a chladnom počasí už z tímu v prednej skupine osamotený a pokúšal sa bojovať o prvenstvo na páske v San Reme. V závere sa snažil držať Marka Cavendisha, Sachu Modola a Geralda Cioleka, ale dážď akoby zmyl jeho šprintérsku silu a navyše ho súperi zavreli. „Toto nie je očakávaný výsledok, doplatil som na chlad a zlé počasie. Nemohol som ukázať správny výkon, ktorý som chcel predviesť vo finále,“ povedal pre špecializovaný web Cycling News pred odchodom do prechodného bydliska v Monaku Peter Sagan.

Video: Záver klasiky Miláno – San Remo

Tím Cannondale počas takmer tristo kilometrov trvajúcich klasických pretekov odvádzal stopercentný výkon v prospech Sagana. Jazdci v zelenom kontrolovali čelo pelotónu a robili aj čiernu prácu za ostatných pri stíhaní únikov. Do naplnenia stratégie tímu už ostávalo zvládnuť záverečný finiš, na ktorý však zostal Slovák osamotený.

„Cítil som, ako som mal nohy zablokované a nemohol som naplno šprintovať. Bol to náročný deň, nie však veľmi odlišný od vlaňajšieho na týchto pretekoch. Som sklamaný z výsledku, ale akceptujem ho a pozerám sa do budúcnosti. Odovzdal som maximum a s tímom sme kontrolovali preteky presne podľa plánu,“ sklamane hovoril Peter Sagan, ktorý bol vlani na Miláno – San Remo druhý.

Úsilie tímu Cannondale nevyšlo podľa predstáv, ale všetci sa už pozerajú dopredu na belgické klasiky. Na neúspech na Miláno – San Remo chcú rýchlo zabudnúť. „Nemôžeme nič ľutovať. Chcem sa poďakovať kolegom za podporu a ich prácu. Teraz však chcem rýchlo otočiť ďalšiu stránku a nájsť útechu v Belgicku,“ doplnil pre cyclingnews.com Sagan.

Poradie v rebríčku UCI sa nezmenilo

Nedeľňajšie preteky Miláno – San Remo nezmenili poradie na prvých miestach vo svetovom rebríčku Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Naďalej vedie Kolumbijčan Carlos Betancur pred Austrálčanom Simonom Gerransom a Španielom Albertom Contadorom.

Nedeľňajší víťaz Alexander Kristoff sa posunul na štvrtú pozíciu. Zo Slovákov bodovali do renkingu Petrovia Sagan a Velits. Sagan si ďalšie štyri body pripísal za 10. priečku na Miláno – San Remo, celkovo ich má na konte trinásť a patrí mu 33. pozícia. Velits je s desiatimi bodmi o tri priečky nižšie.

V hodnotení krajín vedie Austrália pred Španielskom, Slovensku patrí 16. miesto. V tímoch dominuje Movistar.

Svetový rebríček UCI – stav po pretekoch Miláno – San Remo:

1. Carlos Betancur (Kol.) AG2R La Mondiale 114 bodov, 2. Simon Gerrans (Aus.) Orica GreenEdge 114, 3. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo 112, 4. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 101, 5. Cadel Evans (Aus.) BMC Racing Team 88, 6. Rui Costa (Portug.) Lampre-Merida 88, 7. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory 84, 8. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 84, 9. Diego Ulissi (Tal.) Lampre-Merida 83, 10. Arthur Vichot (Fr.) FDJ.fr 78,… 33. Peter Sagan (SR) Cannondale 13, 36. Peter Velits (SR) BMC Racing 10

Krajiny: 1. Austrália 336 bodov, 2. Španielsko 266, 3. Kolumbia 248, 4. Francúzsko 194, 5. Taliansko 159, 6. Veľká Británia 155, … 16. Slovensko 23

Tímy:

1. Movistar 218, 2. AG2R La Mondiale 216, 3. Lampre-Merida 191, 4. Tinkoff-Saxo 183, 5. Trek Factory 168, 6. Sky 168

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorAlexander KristoffCadel EvansDiego UlissiFabian CancellaraNairo QuintanaPeter SaganPeter Velits