Na trh prídu ekologické autá, budú jazdiť na palivové články

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Toyota, auto
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. marca (WEBNOVINY) – Spoločnosti Honda Motor a Toyota Motor plánujú v roku 2015 uviesť na trh automobily poháňané palivovými článkami. Každá zo spoločností by mohla ročne vyrobiť približne tisíc ekologických vozidiel.

Informoval o tom denník Nikkei. Uvádzacia cena vozidiel, ktoré budú mať dlhší dojazd ako elektrické autá, bude podľa informácií denníka nižšia ako 10 mil. japonských jenov (JPY).

Honda pripravuje sedan, ktorý by mala uviesť na trh v novembri 2015 a dojazd tohto vozidla by mal byť 500 km, čo je oproti elektromobilom dvojnásobná vzdialenosť. Počas piatich rokov by spoločnosť chcela vyprodukovať 5 tis. takýchto automobilov. Predávať by sa mali v USA, v Európe a v Japonsku.

Toyota taktiež v roku 2015 plánuje predstaviť sedan poháňaný palivovými článkami. Takisto by sa mal dostať na trhy v USA, v Európe a v Japonsku. Od roku 2020 by Toyota chcela vyrábať desiatky tisíc takýchto vozidiel. Toyota dúfa, že do roku 2020 by mohli ceny týchto áut klesnúť na sumu od 3 mil. JPY po 5 mil. JPY.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HondaToyota