PEVŠ privíta medzinárodnú konferenciu o vzdelávaní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Paneurópska vysoká škola
Paneurópska vysoká škola Foto: Paneurópska vysoká škola

BRATISLAVA 26. marca (WBN/PR) – Na akademickej pôde PEVŠ sa 2.-4. apríla stretnú odborníci zo siedmych krajín (SR, Turecko, Nemecko, Francúzsko, Bulharsko, Rusko, Ukrajina) a pätnástich univerzít a budú diskutovať na tému vysokoškolského vzdelávania v multikulturálnom prostredí.

Trojdňová medzinárodná konferencia si dáva za cieľ nájsť paralely i rozdiely, pozitíva i negatíva, ktoré so sebou prináša čoraz väčšia prepojenosť vysokoškolského vzdelávania, či rastúca mobilita študentov. Poznatky z konferencie by mali pomôcť k ďalšiemu prenosu poznatkov a lepšiemu pochopeniu špecifík vzdelávania v jednotlivých oblastiach Európy. Aj preto sa v Bratislave stretnú odborníci ako zo Západnej, tak i Strednej, Južnej a Východnej Európy.

„Sme poctení, že môžeme na pôde Paneurópskej vysokej školy privítať takú významnú konferenciu. Tešíme sa na konfrontáciu slovenského vysokoškolského vzdelávania s ďalšími európskymi regiónmi a veríme, že poznatky od našich zahraničných hostí dokážeme aplikovať pri ďalšom rozvoji študijných programov u nás,“ vyjadril sa prof. Ján Svák DrSc., rektor Paneurópskej vysokej školy.

Okrem zahraničných hostí vystúpia i zástupcovia viacerých slovenských verejných vysokých škôl – Univerzity Komenského v Bratislave, Univerzity Matej Bela v Banskej Bystrici, či Univerzity Sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PEVŠ Paneurópska vysoká škola