Časť súdnictva riadi justičná chobotnica, tvrdí poslanec Gál

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Justicia, sudy, kladivko
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 3. apríla (WEBNOVINY) – Poslanec Národnej rady SR za stranu Most-Híd Gábor Gál tvrdí, že je už vopred rozhodnuté o víťazoch volieb kandidátov na ústavných sudcov. Načasovanie týchto volieb je podľa neho opäť len účelovým krokom vládnej strany Smer-SD, ktorá túži ovládnuť justíciu.

„Táto voľba je unáhlená, nie sme v takej časovej tiesni, aby sa voľby konali už na tejto schôdzi NR SR, pretože funkčné obdobie trom sudcom Ústavného súdu SR sa končí až v júni 2014. V časovej tiesni je však, zdá sa, strana Smer-SD. Smer si totiž chce vybrať vlastných kandidátov, pričom vládna strana sa zároveň usiluje aj o to, aby dosluhujúci prezident Gašparovič týchto kandidátov aj vymenoval,“ povedal Gál. Podľa neho tento stav môže byť vodou na mlyn pre „justičnú chobotnicu, ktorá ovláda časť slovenského súdnictva“.

Diskusiou k návrhu na voľbu kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR otvorili poslanci 11. deň 33. schôdze parlamentu. Poslanci v tajnej voľbe zvolili piatich kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR.

VIAC SA DOČÍTATE TU

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gábor Gál
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyÚstavný súd SR