Explózia v Šali, reštauráciou v bytovke otriasol výbuch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vybuch policia hasici
Bytovkou otriasol silný výbuch v skorých ranných hodinách. (ilustračné foto) Foto: SITA/KRPZ Trnava

NITRA 9. apríla (WEBNOVINY) – Pred dvere reštaurácie v bytovom dome v Šali v stredu niekto položil zábavnú pyrotechniku, ktorá vybuchla a poškodila budovu. Pred explóziou vhodil neznámy páchateľ do vnútorných priestorov reštaurácie pravdepodobne cez okno kameň.

Asi štyridsať ľudí z bytov na Ulici P. Pázmaňa evakuovali, nikto nebol zranený. Pyrotechnici potom prehľadali vnútorné aj vonkajšie priestory. „Dôsledkom výbuchu boli poškodené okná a dvere na budove. Kriminalistický technik zaistil na mieste stopy, ktoré budú podrobené expertíze a znaleckému skúmaniu. Motív konania doposiaľ neznámeho páchateľa je predmetom vyšetrovania,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa informácií agentúry SITA ide o thajskú reštauráciu, ktorá funguje približne šesť rokov a zatiaľ tu podobné problémy nezaznamenali. Škoda zatiaľ vyčíslená nebola, polícia však už začala trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi až trojročné väzenie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať