Poznáme mená najlepších informatikov Slovenska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pocitac
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. apríla (WEBNOVINY) – Piaty ročník súťaže o Najlepšieho informatika samospráv Slovenska za rok 2013 má svojich víťazov, najlepším sa stal Jaroslav Ježek z mestskej časti Bratislava – Staré Mesto.

Ako ďalej agentúru SITA informovala projektová manažérka občianskeho združenia eSlovensko Gabriela Patkolová, organizátormi súťaže boli Únia miest Slovenska a Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Špeciálna cena

Do súťaže sa zapojilo viac ako 200 informatikov, ktorí pracujú pre slovenské samosprávy. Súťažili o titul najlepšieho v rámci Slovenska, ale aj v rámci jednotlivých krajov. V Bratislavskom kraji vyhral Ježek, v Trnavskom Milan Dieneš zo Senice, v Trenčianskom kraji Miloš Toman z Novej Dubnice.

Víťazom Žilinského kraja sa stal Roman Gnida z Trstenej, v Prešovskom kraji si prvenstvo odniesla Mariana Hurná z Prešova, v Košickom kraji zvíťazil Viktor Fenďa z Košíc, v Banskobystrickom Peter Šuchaň zo Zvolena a v Nitrianskom kraji Vladimír Vrzák z Nových Zámkov. Špeciálnu cenu za dlhodobý prínos v informatizácii samospráv si odniesol prezident združenia eSlovensko Miroslav Drobný.

Najlepšia internetová stránka

Významnou mierou ovplyvnilo výsledky aktívne zapájanie sa do činnosti Združenia informatikov samospráv Slovenska (ZISS), aktivity v rámci samosprávy, ako aj výsledky súťaže o najlepšiu internetovú stránku samospráv ZlatyErb.sk.

Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS) bolo založené v roku 2006. Jeho úlohou a cieľom je spojiť všetkých informatikov v obciach, mestách, mestských častiach a samosprávnych krajoch a tým vytvoriť priestor na komunikáciu, výmenu skúseností a odborný rast tejto profesie, ako aj celej samosprávy na Slovensku. Vytvárať takúto komunikačnú platformu na výmenu informácií nielen v rámci samospráv, ale aj medzi súkromným a verejným sektorom sa združeniu darí prostredníctvom odborných konferencií, ktoré pre svojich členov organizuje viackrát do roka vždy v inej samospráve.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia