Pri čelnej zrážke s napitým šoférom zahynula vodička

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehoda, zima, sneh,
Foto: shutterstock.com

NITRA 14. apríla (WEBNOVINY) – Alkohol úradoval pri pondelkovej tragickej nehode pred obcou Jelenec pri Nitre. Havária sa stala o 11:20, keď 47-ročný vodič prešiel so svojím Citroënom Picasso do protismeru a čelne sa zrazil s Fordom Fiesta.

Ten šoférovala 49-ročná žena, ktorá zraneniam na mieste podľahla, jej spolujazdkyňu previezli do nemocnice. „Vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s výsledkom 2,09 promile. On aj jeho spolujazdec boli taktiež prevezení do nemocnice,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Policajti priberú k vyšetrovaniu nehody znalca.

Opití havarovali aj cez víkend

Štyroch opitých vodičov zastavili cez víkend v Nitrianskom kraji. Traja z nich jazdu nezvládli a havarovali. Agentúru SITA o tom informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa krajskej polície v Nitre.

V nedeľu asi o tretej nadránom upútal pozornosť polície Peugeot, jazdiaci bez svetiel po Komárne. Hliadka ho prenasledovala po Záhradníckej ulici, na Kapitánovej ulici vyšiel mimo vozovku. Pri snahe vrátiť sa späť na cestu narazil ľavými prednými dverami do odstavenej Škody Fabia. Polícia 20-ročného vodiča zadržala, v dychu mal 2,15 promile. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podgurážený obiehal policajtov

V Nitre zas v sobou po polnoci obiehala Škoda Felicia policajné auto sprava priamo cez autobusovú zastávku. Podozrivé auto policajti okamžite zastavili, 33-ročný muž mal 1,13 promile a skončil s rovnakým obvinením ako vodič z Komárna s možnou stratou slobody na jeden rok, dodala Čuháková.

Ani počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov neprestane polícia kontrolovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Upozorňuje preto vodičov, aby nepokúšali šťastie a nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. Každá kvapka alkoholu v krvi sa môže vypomstiť a aj keď sa opitému často nič nestane, môže ublížiť nevinným, upozorňuje polícia

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať