V bratislavskej ZOO sa narodilo sedem mláďat

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zoologická záhrada v Košiciach sa rozšírila o mláďa ťavy dvojhrbej
Stádo druhu ťava dvojhrbá (lat. Camelus bactrianus) v ZOO Košice sa rozšírilo o nový prírastok. Na snímke novonarodené mláďa. Košice, 12. marec 2014. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 14. apríla (WEBNOVINY) – V bratislavskej ZOO sa uplynulý víkend narodilo sedem mláďat. U kosmáčov striebristých sa v piatok 11. apríla narodilo jedno mláďatko, ktoré spozorujú návštevníci pevne zavesené, najčastejšie v srsti samčeka.

„U týchto malých kosmáčovitých opičiek sa totiž o mláďa stará prevažne samček, ktorý ho nosí celý deň na svojom tele a matke ho dáva len na kojenie,“ uviedla riaditeľka ZOO Bratislava Miloslava Šavelová.

Druhý aprílový víkend bol rušný aj v lesnej časti ZOO. Pôrody odštartovala v piatok samička somára domáceho Mimi, ktorá priviedla na svet samičku. V sobotu prišla na svet samička ťavy dvojhrbej. „Matkou mláďaťa je Kaja, otcom chovný samec Ňonek,“ priblížila Šavelová.

V nedeľu sa narodila samička poníka Shetlandského. Matkou je samica Kašmira. V pondelok priviedla na svet mláďatko rovnakého druhu aj samička Chantall. „Veľmi potešujúcou správou bolo pre nás narodenie dvojičiek u lemurov kata,“ hovorí šéfka ZOO. „Všetky mláďatká už môžu návštevníci vidieť vo vonkajších výbehoch, ako sa opatrne rozhliadajú okolo seba a objavujú svet. Výnimku tvorí len lemuria rodinka, ktorá sa zatiaľ zdržiava v zázemí,“ uzatvára Šavelová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZOO Bratislava