Veľká noc bude príjemne teplá, prinesie však aj búrky a dážď

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veľká noc
Jabloň vyzdobená s viac než desať tisíc maľovaných vajíčok. Tento unikátny skvost môžete vidieť v Saalfelde v Nemecku. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. apríla (WEBNOVINY) – Cez veľkonočné sviatky od 18. do 21. apríla čaká Slovákov pomerne teplé počasie. Agentúru SITA informoval hovorca Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Ivan Garčár.

Od soboty 19. apríla do pondelka 21. apríla bude viac oblačnosti a miestami môžu byť prehánky či búrky, a to najmä cez deň. Denná teplota podľa meteorológa vystúpi na severe na 15 stupňov a na juhu Slovenska do 23 stupňov Celzia.

Predpoveď na sobotu

V sobotu bude oblačno až zamračené. Cez deň na viacerých miestach hrozí dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota klesne na 9 až 3 stupne Celzia. Denná teplota sa vyšplhá na príjemných 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši 14 až 18 stupňov.

Zafúka severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 30 kilometrov za hodinu, miestami môže v nárazoch dosiahnuť okolo 45 až 60 kilometrov za hodinu.

Predpoveď na nedeľu

V nedeľu má byť prevažne oblačno. V noci miestami, cez deň sa opäť na viacerých miestach vyskytne dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota klesne na 8 až 3 stupne Celzia, denná teplota vystúpi na 14 až 20 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne východný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

Predpoveď na Veľkonočný pondelok

V pondelok meteorológovia predpovedajú polooblačno až oblačno a miestami prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota klesne na 9 až 3 stupne Celzia, denná teplota vystúpi na 16 až 22 stupňov Celzia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav