Do hasičov, ktorí hasili auto po nehode, vpálila iná vodička

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hasici nehoda
ilustračné foto Foto: SITA/KRPZ Banská Bystrica

SPIŠSKÁ NOVÁ VES 17. apríla (WEBNOVINY) – Hasiči z Gelnice hasili auto po dopravnej nehode, do hasičského auta narazilo ďalšie auto. Stalo sa to v stredu, keď sa v neprehľadnej zákrute na štátnej ceste pri Margecanoch čelne zrazili Renault Clio a Peugeot.

Ako vo štvrtok ráno informoval dôstojník operačného strediska spišskonovoveských hasičov Ľubomír Karkula, po zrážke začalo Clio horieť.

Auto zhorelo do tla

„Keď prišli hasiči, vo vozidlách už neboli žiadne osoby v ohrození. Vodičku Clia, ktorá utrpela ľahšie zranenia, na mieste ošetrila rýchla zdravotnícka pomoc a sanitka ju previezla do nemocnice do Krompách. Vodič Peugeotu nebol zranený. Horiaca renaultka sa už nedala zachrániť. Hasiči iba zlikvidovali požiar,“ povedal Karkula.

Napriek tomu, že dopravu v mieste nehody počas zásahu hasičov riadila polícia, stala sa ďalšia nehoda. Do prednej časti hasičského auta Iveco Trakker narazila Škoda Felícia, ktorú viedla Anna M. z Jakloviec. Pri zrážke utrpela ľahké zranenia a po ošetrení ju previezli na pozorovanie do nemocnice v Krompachoch.

Ako informoval Karkula, na osobných autách vznikla podľa predbežných odhadov škoda za približne 5000 eur. Výška škody na hasičskom aute bude známa po oprave.

Vodič mal vyše tri promile

S vyše tromi promile sadol za volant Opla Astra 34-ročný muž z Veľkých Kapušian v Michalovskom okrese. Poriadne opitý šofér havaroval v meste na Ulici P.O. Hviezdoslava, zastavil ho až stĺp verejného osvetlenia pred vchodom do bytovky.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, vodič po nehode z miesta ušiel, hliadka ho však v krátkom čase zadržala. Pri dychovej skúške mu namerali 1,48 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,08 promile. Vodič aj jeho spolujazdec sa ľahko zranili. Nezodpovedného šoféra obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu trest až na jeden rok.

Z kamióna sa vysypala múka

Takmer 30 ton múky sa vo štvrtok predpoludním vysypalo z kamióna, ktorý sa v Šali – Veči zrazil s osobným autom. Podľa informácií z Hasičského operačného strediska sa po zrážke kamión prevrátil, na mieste zasahujú hasiči. Cesta 1. triedy je v oboch smeroch uzavretá. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať