Helena Mezenská kontinuálne pokračuje v tretej petícii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mezenska
Poslankyňa obyčajných Helena Mezenská sa rozhodla kandidovať, do januára musí zozbierať podpisy. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 20. októbra (WEBNOVINY) – Poslankyňa za OĽaNO Helena Mezenská od jesene 2013 kontinuálne pokračuje v tretej petícii. V polovici októbra odštartovala Mezenská petičnú akciu za vyslovenie nedôvery vláde. „Petícia je nástrojom, ako ľuďom otvoriť oči, ukázať im, aká je situácia v parlamente, aký rozdiel je medzi tým, čo Smer-SD hovorí a ako koná. To klamstvo sa musí skončiť. Politika nemôže slúžiť dvom percentám najbohatších občanov,“ povedala vtedy pre agentúru SITA Mezenská.

V nedeľu vysvetlila, že v petícii za predčasné skončenie vlády Roberta Fica nenazbierali potrebných sto tisíc podpisov, a potom, ako začala zbierať podpisy pod svoju prezidentskú kandidatúru, ľudia spontánne začali venovať viac pozornosti druhej petícii. S petíciou za predčasné voľby tak skončila.

Potom, ako Mezenská neuspela vo voľbách hlavy štátu, v marci odštartovala petíciu za záchranu slovenskej pôdy, keďže podľa súčasnej legislatívy sa pôda na Slovensku stáva tovarom, ktorý môžu voľne skupovať aj zahraniční investori. Tým je podľa poslankyne obyčajných ľudí ohrozená územná celistvosť a zvrchovanosť Slovenskej republiky.

„Tieto petície majú za úlohu zvýšiť informovať ľudí o tom, čo sa deje v spoločnosti a ako sa správa vládna moc. Zároveň chceme ľudí spájať v záujme zlepšenia každodenného života,“ povedala pre agentúru SITA Mezenská. OĽaNO už avizovalo, že pre ochranu slovenskej pôdy bude iniciovať aj mimoriadnu schôdzu parlamentu. Od 1. mája 2014 si pôdu na Slovensku budú môcť kúpiť aj fyzické zahraničné osoby, doteraz ju mohli kupovať iba firmy so sídlom v zahraničí.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Helena Mezenská