Veľkonočný rekord, vodička nafúkala skoro štyri promile

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alkohol
Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 22. apríla (WEBNOVINY) – Poriadne opitú vodičku zastavili policajti počas veľkonočných sviatkov medzi Nižnou Kamenicou a Bidovcami v okrese Košice-okolie.

Tridsaťpäťročná Košičanka na Fiate Multipla nafúkala 1,74 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,63 promile. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, vodičku zadržali a so súhlasom prokurátora ju umiestnili do policajnej cely. Košičanka čelí obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v prípade dokázania viny jej hrozí až ročné väzenie.

Dva razy to isté auto

Kuriózny prípad s opitými vodičmi riešili policajti na Veľkonočný pondelok v Bratislave. Na Slovnaftskej ulici zastavili 28-ročného vodiča VW Golf. Mladý Michalovčan pri dychovej skúške nafúkal 0,54 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,13 promile a pri opakovanej skúške mu zistili 1,17 promile.

Šoféra zadržali a skončil na policajnom oddelení. Netrvalo však ani hodinu a na tej istej ulici zastavili policajti ten istý Golf, vodič totiž jazdil bez povinného osvetlenia. Tentoraz však už za volantom sedel 35-ročný Marián.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, aj v tomto prípade vodič javil známky požitia alkoholu, Bratislavčan však dychovú skúšku odmietol. Aj v druhom prípade tak šofér poputoval na policajné oddelenie. Obaja už čelia obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Opitá vodička aj motorkár

V ten istý deň chytila hliadka aj opitú vodičku. Dvadsaťpäťročnú Luciu na VW Passat zastavila hliadka na Športovej ulici v Moste pri Bratislave. Mladá žena nafúkala najskôr 1,71 promile a pri opakovanej skúške už dve promile.

V Kaplnej v Seneckom okrese zase kontrolovali 39-ročného motocyklistu na Simsone. Motorkárovi zistili 1,25 promile. Vodičom za nezodpovednú jazdu hrozí až rok za mrežami.

Vodiča s viac ako tromi promile chytili policajti v pondelok v Oravskej Polhore v okrese Námestova. Tridsaťšesťročný vodič Seatu Ibiza nafúkal 1,49 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,1 promile. Nezodpovedného šoféra obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest až na jeden rok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia