Policajti na celom Slovensku hľadali bombu v pobočkách banky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bomba
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 23. apríla (WEBNOVINY) – Na Slovensku v stredu policajti prehľadávali všetky pobočky Prima banky. Neznámy páchateľ totiž poslal na ministerstvo vnútra mail, v ktorom ohlásil bombu. V správe však nebolo uvedené, v ktorom meste, ani v ktorej pobočke.

Polícia tak prijala opatrenia v rámci všetkých krajských riaditeľstiev. Zamestnancov evakuovali a v objektoch pracovali pyrotechnici a špeciálne vycvičené služobné psy.

V prípade je už začaté trestné stíhanie vo veci pre šírenie poplašnej správy. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi až dvojročný trest.

Na Obchodnej ulici v Bratislave pre nahlásenie bomby nepremávali električky. Jedna z pobočiek sa totiž nachádza aj na tejto frekventovanej ulici v bratislavskom Starom Meste. Na pokyn polície musel Dopravný podnik Bratislava na Obchodnej ulici odstaviť električkovú dopravu, lebo v banke nahlásili nástražný výbušný systém, informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Ulica bola uzavretá a všetky električky premávali po odklonenej trase. Električky č. 2 a 8 na Floriánskom námestí nasmerovali na Špitálsku ulicu, otočili sa cez tunel a na Jesenského ulici, pričom smerom späť jazdili opäť cez Špitálsku ulicu. Linka č. 5 premávala obojsmerne cez Špitálsku ulicu a Námestie SNP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia