Polícia zmietla zo stola Kiskovo trestné oznámenie na Fica

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kiska
Novozvolený prezident Andrej Kiska si chce s premiérom Ficom podiskutovať. (ilustračné foto) Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 24. apríla (WEBNOVINY) – Premiér a neúspešný prezidentský kandidát Robert Fico neohováral svojho súpera Andreja Kisku a nedopustil sa ani krivého obvinenia. K takémuto záveru pravdepodobne dospela bratislavská polícia.

Trestné oznámenie budúceho prezidenta na predsedu vlády totiž vyšetrovať nebude, informuje o tom portál Aktuálne.sk. „Uznesením vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Bratislava I bola vec odmietnutá, nakoľko nie je dôvod na začatie trestného stíhania,“ informoval Aktuálne.sk hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Vladimír Javorský.

Ako pripomína portál, podanie trestného oznámenia avizoval Kiska v televíznej diskusii krátko po prvom kole prezidentských volieb. Prekážali mu Ficove výroky v televíznych diskusiách, kde mu vyčítal kontakty so scientológmi a úžeru.

Obe tvrdenia novozvolený prezident poprel. Iný postup zvolila bratislavská polícia v prípade anonymných letákov, ktoré zaplavili Slovensko krátko pred voľbami. Tu vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ohovárania.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaRobert Fico