Cenu primátora si odnieslo sedem bratislavských osobností

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ftacnik
Primátor mesta Bratislava Milan Ftáčnik. Foto: SITA/Gabriel Kuchta

BRATISLAVA 25. apríla (WEBNOVINY) – Bratislavský primátor Milan Ftáčnik v piatok ocenil za nezištnú prácu pre mesto i jeho obyvateľov sedem bratislavských osobností. Prestížnym ocenením – Cenou primátora Bratislavy Ftáčnik vyzdvihol prácu siedmich Bratislavčanov, ktorí nezištne pomáhali iným, svojou pracovitosťou, nadšením, zodpovednosťou či vzťahom k ľuďom dokázali svoj ľudský rozmer a zároveň prispeli aj k rozvoju mesta.

Medzi ocenenými je napríklad spisovateľ, lekárka či pracovník petržalského podniku verejnoprospešných služieb. Agentúru SITA o tom informovala Martina Halušková z referátu mediálnej komunikácie bratislavského magistrátu.

Cena je súčasťou celomestského projektu Bratislava pre všetkých

V Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca sa konal už XXII. ročník udeľovania Ceny primátora Bratislavy. Galavečer je súčasťou celomestského projektu Bratislava pre všetkých, kedy hlavné mesto otvára svoje brány obyvateľom i návštevníkom zadarmo. Laureátov na ocenenie vyberá odborná komisia na základe návrhov.

Tie predkladajú neziskové organizácie, občianski aktivisti, vedecké a vzdelávacie inštitúcie, ale i samotní obyvatelia Bratislavy. Šiesti ocenení si z galavečera odniesli bronzovú sošku Rytiera Rolanda – ochrancu mestských práv a výsad. Sošku udeľujú tým Bratislavčanom, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj hlavného mesta a spoločnosti. Posledný ocenený dostal od primátora verejné uznanie za celoživotné zásluhy.

Sošku Rytiera Rolanda si prevzal Boris Filan

Boris Filan
Foto: Ilustračné foto SITA/Nina Bednáriková

Sošku Rytiera Rolanda si za šírenie dobrého mena Bratislavy prevzal spisovateľ, textár a publicista Boris Filan. Medzi ocenené osobnosti sa zaradil aj Peter Koza, ktorému sa podarilo v Bratislave oživiť historický šerm a jeho predstavenia sú už neodmysliteľnou súčasťou viacerých podujatí v meste.

Ocenenie si odniesol aj bývalý protokolista primátora hlavného mesta Jozef Karpat, ktorý svoju prácu vykonával niekoľko desaťročí na vysokej profesionálnej úrovni a šíril tak dobré meno Bratislavy na Slovensku i v zahraničí. Za celoživotnú a účinnú pomoc ľuďom v núdzi prostredníctvom charitatívnych a dobrovoľníckych aktivít v Bratislave i za hranicami mesta získal ocenenie doktor Marek Krajčí.

Z oblasti zdravotníctva je aj ďalšia ocenená – lekárka Klára Sviteková, ktorej sa primátor poďakoval za jej celoživotné humanitárne, pedagogické a organizačné aktivity transfúziologičky a za aktívnu propagáciu darcovstva krvi v Bratislave. Za príkladnú a obetavú prácu na úseku udržiavania čistoty a poriadku v meste a za skrášľovanie Bratislavy si ocenenie odniesol aj Kornel Lakatoš z Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka. Posledným oceneným je Peter Kurhajec, ktorý si z dnešného galavečera odniesol verejné uznanie za celoživotné zásluhy v oblasti humanity, charity a porozumenia medzi ľuďmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris FilanMarek KrajčíMilan Ftáčnik