Like magazín najlepším slovenským vysokoškolským časopisom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: PEVŠ

BRATISLAVA 29. apríla (WBN/PR) – Výrazná kvalita po obsahovej aj formálnej stránke, pútavé spracovanie aktuálnych podnetov – to boli hlavné dôvody, prečo porota 19. ročníka prestížnej súťaže Štúrovo pero vybrala študentský časopis Paneurópskej vysokej školy, Like magazín, za najlepší v kategórii vysokoškolských periodík. Nadviazal tak na striebro z uplynulého ročníka

Kvalitný obsah i forma. To zdobí Like magazín. Časopis vychádza od roku 2011 dvakrát za semester v náklade 1500 ks, na kvalitnom lesklom papieri. Distribuuje sa zdarma na jednotlivých fakultách Paneurópskej vysokej školy. Má 46-50 strán a prináša zaujímavé a užitočné informácie z prostredia PEVŠ. Nechýbajú medzi nimi rozhovory s úspešnými študentmi z rôznych oblastí – podnikateľmi (napr. N. Mészároš, J. Hurný), športovcami (napr. najlepšia slovenská plavkyňa K. Listopadová, hokejisti Paneuropa Kings), pedagógmi (napr. riaditeľka PR agentúry Seesame M. Benedigová, moderátorka L. Barmošová), prednášajúcimi hosťami (napr. podpredseda Európskej komisie M. Šefčovič, český motivátor I. Toman), či študentmi úspešnými na súťažiach. Nechýbajú tiež informácie o zaujímavých hosťoch na Paneurópskej vysokej škole, či lifestylové a praktické rubriky ako módna polícia, či zaujímavé mobilné aplikácie.

„Hlavnou devízou časopisu je, že okrem výraznej kvality po obsahovej aj formálnej stránke pútavo spracúva aktuálne podnety z akademickej pôdy a úspešne experimentuje s dizajnom,“ zdôvodnila porota víťazstvo Like magazínu.

Like magazín získal v uplynulom ročníku Štúrovho pera striebro. Za tri roky svojho fungovania sa v jeho redakčnej rade vystriedalo viacero študentov, ktorí medzičasom prerazili v celonárodných médiách. Na televíznych obrazovkách vídať napríklad súčasná zástupkyňa šéfredaktora časopisu D. Mičechová (TV Markiza – Teleráno, Reflex) i H. Džurná (TA3), redaktormi časopisu Brejk sú šéfredaktor Likeu R. Kopečný a J. Recký, zástupcom šéfredaktora spravodajského portálu Aktuálne.sk je J. Filo. Fotograf M. Nedeliak fotí externe pre Hospodárske noviny.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PEVŠ Paneurópska vysoká škola