TV Joj dostala od licenčnej rady pokuty za tisícky eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Joj
Foto: joj.sk

BRATISLAVA 29. apríla (WEBNOVINY) – Tri pokuty vo výške 13-tisíc eur uložila Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) vysielateľovi televízie Joj – spoločnosti MAC TV, informovala hovorkyňa licenčnej rady Lucia Jelčová.

Najvyššiu sankciu sedemtisíc eur rada udelila za porušenia zákona o vysielaní a retransmisii, ktorých sa televízia Joj dopustila 23. novembra minulého roka. Po programe Najlepšie počasie totiž odvysielali komunikát označujúci za sponzora programu spoločnosť MedicProgress, a.s. bez jeho zreteľného oddelenia. Počas programu Čierny blesk zasa odvysielali viac reklamy, ako zákon povoľuje.

Pokutu päťtisíc eur televízii dali v súvislosti s odvysielaním príspevku „Výkon ako v réžii britského SS“ vo Veľkých novinách 21. októbra 2013. Príspevok podľa licenčnej rady spôsobom svojho spracovania a svojím obsahom zasiahol do osobnej cti zobrazenej súdnej úradníčky, ktorá ako dotknutá osoba nedostala priestor vyjadriť sa.

Sankciu tisíc eur dostala spoločnosť MAC TV aj za obsah uverejnený na portáli www.noviny.sk. V sekcii Krimi publikovali text s názvom „Úradníci chceli zobrať dieťa od rodiča, skončilo na psychiatrii“, ktorý podľa rady spôsobom svojho spracovania a svojím obsahom zasiahol do osobnej cti zobrazenej súdnej úradníčky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RVR Rada pre vysielanie a retransmisiuTV JOJ