Vedenie Smeru bude rokovať, Maďarič o sneme nič nepočul

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V centrále Smeru sa začala volebná noc
Predčasné parlamentné voľby 2012 - líder strany Smer-SD Robert Fico prišiel do volebnej centrály. Bratislava, 10. marec 2012. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 30. apríla (WEBNOVINY) – Ak niečo bude, tak bude Predsedníctvo Smeru-SD, hovorí podpredseda strany a minister kultúry Marek Maďarič. Reagoval tak na opakované otázky o možnosti mimoriadneho snemu strany po prezidentských voľbách, ktoré predseda Smeru a premiér Robert Fico prehral. O mimoriadnom sneme však Maďarič nič nepočul, očakáva len zvolanie predsedníctva strany, ktoré by sa mohlo v najbližších týždňoch zísť.

Zatiaľ však nevie presne povedať, či sa tam bude vyvodzovať zodpovednosť za volebný výsledok, prípadne dôjde aj k dôsledkom zhodnotenia výsledkov ministrov v polčase vládnutia.

„Neviem, aký bude konkrétny program najbližšieho predsedníctva, ale keďže to bude prvé predsedníctvo po prezidentských voľbách, tak určite tam bude aj táto téma. Minimálne už aj z toho dôvodu, že ako som avizoval, na tomto predsedníctve sa vzdám funkcie podpredsedu strany Smer,“ povedal Maďarič po dnešnom rokovaní vlády. To, že ako šéf volebného tímu Fica ponúkol stranícku funkciu po prehratých voľbách, považuje za prejav politickej kultúry. „Bez ohľadu na to, či tá zodpovednosť bola objektívna, alebo subjektívna,“ dodal.

Maďarič nechcel komentovať, či o svojom rozhodnutí abdikovať na stranícky post hovoril s premiérom Ficom. Otázku svojho odchodu z podpredsedníckeho postu nechce ďalej rozoberať, možno až po rokovaní predsedníctva strany.

Ministri mali k polčasu vládnutia predložiť premiérovi Ficovi zoznam splnených úloh vo svojom rezorte. Maďarič upozornil, že o možnosti rekonštrukcie vlády, na ktorú sa novinári často pýtajú, môže rozhodnúť premiér. „Je to v kompetencii premiéra, ktorý možno aj na základe tých vecí, ktoré si dal predložiť, môže uvažovať o týchto otázkach,“ povedal minister kultúry. On sám opakuje teoretickú možnosť, že zmeny vo vláde môžu nastať v ktorejkoľvek chvíli.

Promo Podnikám.sk spotrebitelia
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek MaďaričRobert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SD