Na diaľnici D1 vyhasol ľudský život, zasahoval aj vrtuľník

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vrtuľník, nehoda
Pohľad na dopravnú nehodu na diaľnici D1 pri Považskej Bystrici smerom na Žilinu z vrtuľníka ATE. Pri nehode Fordu Tranzit s českou poznávacou značkou zahynul 41-ročný spolujazdec. Ďalší člen posádky sa ťažko zranil. Foto: SITA/Air -Transport Europe

BRATISLAVA/TRENČÍN 3. mája (WEBNOVINY) – Tragická nehoda sa stala v piatok krátko pred 14:00 na diaľnici D1 pri Považskej Bystrici smerom na Žilinu. Na palube bolo šesť Čechov.

Keď vodič predbiehal nákladné auto, pravdepodobne dostal na zadnom kolese defekt a následne na to šmyk. Auto sa ocitlo mimo vozovky a niekoľkokrát sa prevrátilo až ostalo na streche.

Zahynul spolujazdec

Pri nehode zahynul spolujazdec – 41-ročný Marcel z Čiech a ťažko sa zranil Jaroslav. Ten je hospitalizovaný v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici.

Pri nehode sa ľahko zranil 26-ročný vodič Daniel, ktorý je tiež hospitalizovaný. Ďalšieho z posádky jednorazovo ošetrili, dvaja Česi nemali žiadne zranenia.

Policajti začaili trestné stíhanie

Ako informuje trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, u vodiča alkohol nezistili. Na aute vznikla pri nehode škoda vo výške približne 6000 eur. „Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je stále v štádiu vyšetrovania,“ dodáva policajná hovorkyňa.

Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví.

Dopravu z diaľnice D1 museli po nehode odkloniť na križovatku Považská Bystrica-Juh smerom na cestu I/61 cez Považskú Bystricu. Späť na diaľnicu sa mohli vodiči dostať v Považskej Bystrici-Stred alebo Považská Bystrica-Sever a pokračovať v jazde smerom na Žilinu.

Promo Podnikám.sk milionár
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia