Obžalovaní v kauze bankomatovej mafie sú na slobode

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sudy and kladivko
Foto: facebook.com

BRATISLAVA 7. mája (WEBNOVINY) – Obžalovaní v kauze bankomatovej mafie sú na slobode. Okresný súd Bratislava I síce v marci väzbu trom mužom potvrdil, teraz ale uspeli na krajskom súde.

„Krajský súd v Bratislave 6. mája zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava I z 26. marca a rozhodol tak, že prepustil obžalovaných z väzby na slobodu,“ povedal hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

„Odvolací súd konštatoval, že predseda senátu okresného súdu v prejednávanej veci konal nesústredene, pričom zistil prieťahy v nedostatočnom organizovaní hlavného pojednávania, v dôsledku čoho charakter väzby ako zabezpečovacieho inštitútu nadobudol charakter sankčný,“ sprostredkoval vyjadrenie predsedníčky senátu Adamčiak.

Prípad známy ako bankomatová mafia dozoruje generálna prokuratúra. „Zdôrazňujeme, že boli prepustení zo súdnej väzby. Po doručení súdneho rozhodnutia Krajského súdu Bratislava rozhodneme o ďalšom zákonnom postupe,“ odkázala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Dvaja ďalší obžalovaní v tejto kauze boli prepustení z väzby vlani na jeseň, pričom toto prepustenie riešila aj šéfka prvého bratislavského okresného súdu Eva Fulcová podaním návrhu na disciplinárne konanie voči sudcovi. Na prípad vtedy upozornila Televízia Markíza. Sudca podľa televízie síce obom obvineným väzbu predĺžil, tí si však podali sťažnosť, ktorú sudca nestihol v termíne poslať na krajský súd.

V kauze vytrhávania a krádeží bankomatov stíhajú dokopy sedem ľudí. Pripisujú im 25 prípadov ukradnutých bankomatov po celom Slovensku. Dva sa stali aj v bratislavských obchodných centrách. Obžalovaným hrozí trest od desať do 15 rokov, organizátorovi 15 až 20 rokov. Podľa prokuratúry bol šéfom gangu Ján G.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať