Cestári zmenia vodičom cez víkend plány, idú robiť údržbu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cesta, znacka,dialnica
Foto: SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 9. mája (WEBNOVINY) – Národná diaľničná spoločnosť bude cez víkend robiť pravidelnú údržbu tunela Horelica na Kysuciach.

„Počas odstávky vykonajú čistiace a servisné práce na technológii a stavbe tunela,“ uviedol hovorca spoločnosti Marcel Jánošík.

Údržbu naplánovali na nočné hodiny. Úplná uzávierka cesty I/11A medzi križovatkou Oščadnica a Tescom tak bude v piatok 9. mája od 20:00 do rána 6:00 a v rovnakom čase aj v sobotu a nedeľu. Dopravu presmerujú na „starú“ cestu I/11.

Tunel Horelica sa nachádza v intraviláne Čadce a meria 605 metrov. Spolu s časťou obchvatu Čadce ho odovzdali do užívania v októbri 2004. Je to jednorúrový tunel s obojsmernou premávkou, servis a údržba sa preto robí pri úplnom odklone premávky.

Polícia pokračuje v kontrolách na cestách

Zvýšený počet policajtov zaregistrujú vodiči v najbližších dňoch na cestách viacerých krajov. V Banskobystrickom kraji aj v piatok pokračujú muži zákona v osobitných kontrolách, ktorými chcú zvýšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Na cestách okresov Banská Bystrica, Revúca, Rimavská Sobota, Lučenec, Žiar nad Hronom, Brezno a Zvolen sa zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností majiteľa vozidla, pričom využijú inštitút objektívnej zodpovednosti.

„V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle majiteľovi vozidla poštou,“ pripomína podmienky tohto pravidla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podobné kontroly budú podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Kariny Považanovej v pondelok na cestách Bratislavského kraja.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia