SDKÚ čaká čerstvý vietor, stavila na mladých ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pavol Frešo
Zľava: Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo a predsedníčka Ústrednej rady SDKÚ-DS Tatiana Rosová počas tlačovej besedy po rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS o aktuálnej politickej situácii, voľbách do Európskeho parlamentu a schválení volebného programu do EP. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 8. mája (WEBNOVINY) – SDKÚ-DS chce svoju politiku postaviť na mladých ľuďoch. Ako povedal vo štvrtok pre agentúru SITA predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, napríklad na kandidátke SDKÚ-DS do Európskeho parlamentu je dvojnásobne viac mladých ľudí ako mala SDKÚ-DS v prvých a druhých voľbách do EP v rokoch 2004 a 2009.

Vtedy postavila strana iba po dvoch kandidátov vo veku do 40 rokov. Dnes tvoria tretinu kandidátky mladí ľudia do 40 rokov, ďalší dvaja sú vo veku 40 a 42 rokov. „V eurovoľbách dávame šancu mladým a novým tváram a verím, že do SDKÚ-DS prinesú aj po 24. máji čerstvý vietor,“ povedal Pavol Frešo

Najmladším kandidátom je 32 ročný živnostník Andrej Kmeť a o rok staršia podnikateľka Adela Maxonová z Trenčianskeho kraja. Tretím najmladším kandidátom je dlhoročný spolupracovník predsedu strany, 35-ročný Peter Húska. Za ním nasleduje Marek Vargovčák vo veku 38 rokov.

Frešo upozornil, že slovenská verejnosť už dlhšie hlasno žiada generačnú výmenu v politike. „Je to pochopiteľné a legitímne, pretože noví ľudia nezaťažení politikárčením a plávaním v mútnych vodách slovenskej politiky môžu zásadne prispieť k zmene politických pomerov v našej krajine,“ uviedol Frešo. Prvým krokom je podľa predsedu SDKÚ-DS pri praktickom napĺňaní tejto vízie práve omladená kandidátka SDKÚ-DS do eurovolieb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek VargovčákPavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana