Kaliňák zvýši opatrenia, ktoré sú na hraniciach s Ukrajinou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina
Minister Kaliňák už avizoval, že prevádzači na ukrajinských hraniciach sú stále agresívnejší. (ilustračné foto) Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 15. mája (WEBNOVINY) – Zvýšené bezpečnostné opatrenia na našej východnej hranici by sa mali do leta rozšíriť aj o ďalšie úseky hranice. „Zatiaľ postačujú, ale máme v pláne sa ešte intenzívnejšie pripraviť, radi by sme ich rozšírili na ďalšie úseky,“ povedal po stredajšom rokovaní vlády minister vnútra Robert Kaliňák. Urobiť by tak chceli do leta.

Podľa ministra Kaliňáka s výnimkou zvýšenej vyzbrojenosti a agresivity prevádzačov iným hrozbám na hranici nečelíme. „Keď sa porátame s touto časťou organizovaného zločinu, ktorý nesúvisí s politickou situáciou, len sa im jednoduchšie pohybuje po území Ukrajiny, bude možné, aby sme opatrenia zmiernili,“ dodal. Situáciu v západnej časti Ukrajiny označil šéf rezortu vnútra za relatívne pokojnú.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Čo som mal kontakty, nedochádzalo tam ku konfliktom,“ uviedol. Podľa jeho slov konflikt u nášho východného suseda nemá etnickú ani náboženskú podstatu. „Z toho dôvodu nie sú splnené podmienky, aby dochádzalo k nejakým násilným vysťahovaniam obyvateľov,“ povedal Kaliňák. „V prípade, že nevznikne otvorený vojenský konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom, vlna utečencov nemá dôvod vzniknúť,“ dodal.

Minister Kaliňák sa vyjadril aj k povodňovej situácii na Slovensku. Podľa neho rezortné zložky situáciu podrobne monitorujú. „Keď sa situácia zdramatizuje, posilníme všetky naše jednotky, aby sme boli schopní reagovať,“ vyhlásil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Kaliňák