Súd zmietol zo stola sťažnosť členov bankomatovej mafie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bankomat
Foto: SITA/Viktor Zamborský

TRNAVA 15. mája (WEBNOVINY) – Traja údajní členovia tzv. bankomatovej mafie zostávajú vo väzbe. Krajský súd v Trnave vo štvrtok na neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti Jána G. a dvoch jeho spoločníkov proti uzneseniu okresného súdu o ich vzatí do väzby. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa súdu Viktória Pagáčová.

Trojicu údajných trhačov bankomatov minulý týždeň prepustili zo súdnej väzby, Národná kriminálna agentúra ich o niekoľko hodín zadržala pre staršie obvinenie z krádeží bankomatov v zahraničí. Prokurátor súdu navrhol pre trojicu útekovú a preventívnu väzbu, oba dôvody Okresný súd v Trnave v nedeľu akceptoval.

Obžalovaní sa dostali z väzby minulý týždeň po tom, ako Krajský súd v Bratislave skonštatoval chyby pri pojednávaní prípadu na okresnom súde. Konštatoval, že predseda senátu okresného súdu v prejednávanej veci konal nesústredene, pričom zistil prieťahy v nedostatočnom organizovaní hlavného pojednávania. Na tomto pojednávaní súd rieši prípady vytrhávania bankomatov na Slovensku.

Dvaja ďalší obžalovaní v tejto kauze boli prepustení z väzby vlani na jeseň, pričom toto prepustenie riešila aj šéfka prvého bratislavského okresného súdu Eva Fulcová podaním návrhu na disciplinárne konanie voči sudcovi. Zvyšní dvaja obžalovaní sú na úteku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia