Vodič linkového autobusu neprežil zrážku s kamiónom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dialnica kamion d1
Foto: ilustračné, SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 18. mája (WEBNOVINY) – Pri nedeľnej popoludňajšie zrážke kamióna a linkového autobusu v obci Hrašné v okrese Myjava jeden človek zahynul, dvaja ľudia sa zranili ťažko a päť ľahko.

Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 44-ročný vodič kamiónu z Trenčína, ktorý smeroval od Myjavy na Starú Turú, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, prešiel do protismeru, kde sa zrazil s linkovým autobusom. 51-ročný vodič autobusu z okresu Trenčín na mieste zahynul.

V autobuse bolo celkovo osem osôb. Ťažko sa zranili ďalšie dve osoby, päť ľudí sa zranilo ľahko. Vodič kamiónu neutrpel žiadne zranenie. Dopravní policajti ho podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodičovi autobusu odoberú krv pri súdnej pitve.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru z Nového Mesta nad Váhom začne trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Príčinu a mieru zavinenia dopravnej nehody vyšetrujú. Škodu predbežne vyčíslili na približne 75-tisíc eur. Cestu II/581 v obci Hrašné v okrese Myjava sprejazdnili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať