Žilinskí policajti sa budú držať 'bezpečnostného' desatora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Policajti dostali nové autá, ide o najväčšiu výmenu v histórii
Pohľad na parkovisko v Devínskej Novej Vsi počas slávnostného odovzdania nových služobných vozidiel Volkswagen Golf do užívania Policajného zboru SR. Bratislava, 22. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

ŽILINA 19. mája (WEBNOVINY) – Žilinskí mestskí a štátni policajti sa dohodli na desatore, ktoré má zvýšiť bezpečnosť a poriadok v meste. Intenzívnejšia spolupráca má napríklad zefektívniť zabezpečovanie kultúrno-spoločenských podujatí či zlepšiť koordináciu hliadok mestskej a štátnej polície a zvýšiť tak bezpečnosť obyvateľov a návštevníkov Žiliny.

Policajná dohoda zadefinovaná v desiatich oblastiach má tiež zlepšiť vzájomnú výmenu informácií, spoluprácu pri pátraní po hľadaných osobách a veciach, využívanie záznamov z kamerového systému mestskej polície či zlepšiť spoluprácu pri organizovaní preventívnych projektov.

„Týchto desať oblastí považujem za desatoro krokov k vyššej bezpečnosti občanov v našom meste. Sme krajské mesto, migrácia ľudí ako aj počet podujatí na území mesta je veľký. Spolupráca medzi policajnými útvarmi je dobrá, dospeli sme však k vzájomnej dohode, ktorá zlepší koordináciu hliadok mestskej a štátnej polície v prospech vyššej bezpečnosti ľudí v Žiline,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

V roku 2013 žilinská mestská polícia oznámila štátnej polícii 59 podozrení zo spáchania trestných činov a zadržala 27 osôb hľadaných štátnou políciou. „Pre zvýšenie bezpečia občanov je úzka a dobrá spolupráca štátnej a mestskej polície veľmi dôležitá. Som rád, že mesto Žilina prišlo s iniciatívou zvýšenia poriadku a bezpečia v samotnom meste aj v jeho okolí. Verím, že táto spolupráca bude prínosom nielen pre obyvateľov Žiliny, ale aj pre turistov a návštevníkov krajského mesta,“ povedal žilinský krajský policajný riaditeľ Ivan Špánik k Zmluve o spolupráci v oblasti bezpečnosti a poriadku na území Žiliny podpísanej medzi Mestskou políciou Žilina a Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Žiline.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Choma
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR