Kotlebovým mesačníkom Náš kraj sa polícia nebude zaoberať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na proteste proti Kotlebovi spálili kópie mesačníka Náš kraj
Protestné zhromaždenie Strany občianskej ľavice (SOĽ) pred úradom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorého cieľom bola hromadná likvidácia novín s prvkami propagácie fašizmu, mesačníka Náš Kraj. Banská Bystrica, 13. apríl 2014. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 20. mája (WEBNOVINY) – Polícia nezačne trestné stíhanie pre prečin popierania a schvaľovania holokaustu v súvislosti s vydaním mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Náš kraj.

Februárové číslo mesačníka BBSK nájdete

—————————>

TU

.

„Na základe odborného vyjadrenia, zadovážených dôkazov a vzhľadom na to, že v danom prípade neboli naplnené zákonné znaky skutkovej podstaty uvedeného prečinu, vyšetrovateľ vec odmietol. Nie je dôvod na začatie trestného stíhania,“ povedala agentúre SITA banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Polícia vydanie mesačníka preverovala po tom, ako jej ho na ďalšie konanie odstúpila Okresná prokuratúra Banská Bystrica.

Kotleba
Foto: www.vucbb.sk

Mesačník Náš kraj neobsahoval žiadne informácie o činnosti organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, krajských poslancov či o dôležitých udalostiach v kraji, ale väčšina článkov bola venovaná županovi Marianovi Kotlebovi a jeho názorom, a tiež útokom na krajské zastupiteľstvo či predchádzajúce vedenie kraja bez vyjadrenia protistrany.

Na titulke bol článok Marian Kotleba oslobodil Úrad BBSK o tom, že 14. marca, „v deň slávneho 75. výročia slovenskej štátnosti,“ dal Kotleba z budovy Úradu BBSK zvesiť vlajku Európskej únie. V čísle bol aj článok o úspechoch slovenského štátu z rokov 1939 – 1945, kde sa písalo napríklad to, že za prezidenta Tisa „sa žilo ako v nebi“, rozhovor s Kotlebom nazvaný Sto dní boja proti politickej mafii či článok Marian Kotleba bojuje za bezpečnosť, v ktorom sa občania mohli dočítať, ako Kotleba preveril informáciu o ilegálnej chovnej stanici psov.

MS v hokeji  sutaze
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marian Kotleba
Firmy a inštitúcie BBSK Banskobystrický samosprávny kraj (VÚC)