Hasiči chytali hada v aute, meral jeden a pol metra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Had hasici
Dubnickí hasiči jeden a polmetrovú užovku chytili, dočasne umiestnili do plastovej nádoby a na bezpečnom mieste ju pustili späť do voľnej prírody. Nemšová, 22. mája 2014. Foto: SITA/KR HaZZ Trenčín

TRENČÍN 23. mája (WEBNOVINY) – Hasiči z Dubnice nad Váhom vyrážali vo štvrtok popoludní do Nemšovej chytať hada, ktorý sa nachádzal v osobnom aute. So žiadosťou o pomoc sa na nich obrátili príslušníci mestskej polície.

„Po príchode hasičov na miesto zistili, že had je ukrytý pod blatníkom pri motore osobného auta. Išlo približne o 1,5 metra dlhú užovku stromovú, ktorú dubnickí hasiči chytili, dočasne umiestnili do plastovej nádoby a na bezpečnom mieste ju pustili späť do voľnej prírody,“ uviedol hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Užovka stromová je naším najväčším hadom, nie je však jedovatá. Dorastá do dĺžky 1,5 až dva metre, obľubuje teplé lesné stráne a krovinaté lúky, kde sliedi za myšami, hrabošmi a inými drobnými stavovcami. Lezie na stromy, žerie vtáčie vajíčka a prehltne aj vtáčie mláďatá.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať