Pozor na nebezpečný roztok z Ruska, uškodiť môže aj šampón

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kozmetika
Nebezpečným výrobkom je aj šampón na vlasy Dr Sacher´s Original Totes Meer Salz Shampoo vyrobený v Nemecku. Foto: SITA/ÚVZ SR

BRATISLAVA 23. mája (WEBNOVINY) – Úrad verejného zdravotníctva varuje zákazníkov pred nebezpečnými kozmetickými výrobkami. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa úradu Lenka Skalická. Úrad získal tieto informácie prostredníctvom systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky).

Prvým výrobkom je kozmetický roztok na zhrubnutú pokožku vyrobený v Ruskej federácii. Zabalený je v bielej škatuľke na ktorej je na červenom pozadí biely nápis v azbuke.

Vo výrobku hygienici zistili prekročenú povolenú koncentráciu látok potassium a sodium hydroxide, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady o kozmetických výrobkoch.

Druhým výrobkom je šampón na vlasy Dr Sacher´s Original Totes Meer Salz Shampoo vyrobený v Nemecku. Vo výrobku zistili prekročený povolený limit pre celkový počet mikroorganizmov ako aj prítomnosť nepovoleného patogénneho mikroorganizmu Pseudomonas Aeruginosa. Je možné že sa spomínané výrobky vyskytujú aj v Slovenskej republike.

Kozmetika
Foto: SITA/ÚVZ SR
MS v hokeji  sutaze
Foto: Webnoviny.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR