Štefanec: Fico sa v Bruseli správa ako agent ruských záujmov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico putin
Podľa Štefanca Fico v Bruseli škandalózne zaútočil na Ukrajinu a naopak vyjadroval sa v prospech Ruskej federácie. Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 29. mája (WEBNOVINY) – Robert Fico sa na zasadnutí Európskej rady v Bruseli správa ako agent ruských záujmov. Uvádza sa to vo vyhlásení novozvoleného europoslanca Ivana Štefanca, ktoré agentúre SITA poskytla tlačová služba SDKÚ-DS.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Podľa Štefanca Fico v Bruseli škandalózne zaútočil na Ukrajinu a naopak vyjadroval sa v prospech Ruskej federácie, ktorá je po anexii Krymu zjavným agresorom.

Fico neodsúdil agresiu Ruska

„Ukrajina je nezávislým štátom, ktorý však Ruská federácia obrala o časť územia a v súčasnosti na východe Ukrajiny vedú proruskí maskovaní banditi otvorenú vojnu proti nezávislému štátu, ktorý si na rozdiel od rôznych pochybných referend cez víkend demokraticky a slobodne zvolil novú hlavu štátu,“ uvádza sa vo vyhlásení.

„Od Roberta Fica sme nepočuli nikdy jasné slovo, ktorým by odsúdil agresiu Ruska alebo proruských separatistov, naopak počúvame nezmyselné útoky na Ukrajinu a dokonca takmer podporné vyjadrenia na adresu Ruska.“

Vláda sa zbabelo poklonkuje Rusku

Podľa Štefanca by demokratická, proeurópska, nezávislá a územne celistvá Ukrajina mala byť prvoradým cieľom slovenskej zahraničnej politiky. Súčasná vláda sa však podľa neho zbabelo poklonkuje Rusku, čo minulý týždeň potvrdil aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák na návšteve v Moskve. Štefanec sa zároveň ospravedlnil občanom Ukrajiny za premiérove postoje.

Predseda vlády Robert Fico dlhodobo odmieta sankcie Európskej únie voči Rusku s tým, že by vážne poškodili slovenskú ekonomiku. Na margo Ukrajiny vyhlásil, že nás v roku 2009 oklamala „brutálnym spôsobom“ v súvislosti s dodávkami plynu.

Agentúra SITA požiadala o stanovisko Úrad vlády SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan ŠtefanecMiroslav LajčákRobert Fico