Deň detí bude patriť ZOO, v Bratislave pokrstia malú hrošicu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hroch libérijský
Foto: vies.sk

BRATISLAVA 31. mája (WEBNOVINY) – Víkend v Bratislave bude patriť oslavám Medzinárodného dňa detí. Pripravený je pre ne program či súťaže v Medickej záhrade, do sveta rozprávok najmenších prenesú postavičky z predstavení v Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava a tešiť sa môžu aj na krst malej hrošice Dášenky v bratislavskej ZOO. Svoj sviatok budú môcť deti osláviť aj na pikniku na Divokej vode v bratislavskom Čunove, program pripravili aj obyvatelia z ružinovských Ostredkov.

Deti čaká spev aj tanec

Deň detí ratolesti oslavujú v nedeľu 1. júna. Oslavy sa však začnú už o deň skôr. V ZOO Bratislava malých návštevníkov v sobotu privíta Majster „N“ a maskoti z TV Minimax, príde aj cirkusový klaun či kúzelník. Zatancovať si budú môcť deti s tanečníkmi z The Pastels, Jumbo Chicks či Estrellas Dance Group. Zaspievať príde speváčka LeRa či zoskupenie La Musica.

Veľký deň bude mať v sobotu spolu s deťmi i malá hrošica Dášenka, ktorú počas osláv Dňa detí pokrstia. Oslavovať sa bude aj v Medickej záhrade v Starom Meste. Staromestská záhrada sa v sobotu zmení na veľké ihrisko a zábavný park, pozýva deti na podujatie staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová. Brány záhrady sa otvoria o 10:00, deti sa môžu tešiť na pukance a cukrovú vatu zadarmo. Domov môžu odísť s obrázkom namaľovaným na tvári či s fotografiou na pamiatku. Chýbať nebude ani divadelné predstavenie, súťaže či tvorivé dielne.

Obrazom: Milý prírastok v bratislavskej ZOO, narodila sa hrošica

Športové hry aj vedecké pokusy

Program pre deti nepripravujú len organizácie a samosprávy. Na oslavu Medzinárodného dňa detí v sobotu pozývajú aj obyvatelia ružinovských Ostredkov. Od 10:00 do 18:00 je pre návštevníkov pripravená akcia plná zážitkov pre deti aj dospelých, pozýva na podujatie jedna z obyvateliek Ostredkov a organizátorka Marcela Piloušková. Pre deti pripravili športové hry, súťaže i vedecké pokusy. Svoju kreativitu detičky zúročia v tvorivých dielňach či na umeleckých workshopoch. Návštevníci sa tiež budú môcť zapojiť do pokusu o vytvorenie rekordu v kreslení na chodník. „Hlavným motívom podujatia sú však myšlienky vytvárania sídliskovej komunity, znovupoužívanie vecí a vzájomná pomoc,“ priblížila Piloušková. Na akcii sa predstavia umelci tvoriaci z recyklovaných materiálov.

Zbaviť sa nepotrebných vecí či nájsť zaujímavé kúsky bude možné na susedskom bazáre. Nevyužívané veci budú môcť ľudia v sobotu darovať aj do zbierky, ktorá potom pomôže ľuďom v núdzi alebo si z nej vyberú umelci tvoriaci z recyklovaných materiálov. „Sme presvedčení, že každá vec sa stáva zbytočnou len preto, že sa práve nachádza na nesprávnom mieste – a že aj tá najväčšia zbytočnosť môže niekomu inému urobiť radosť alebo dokonca veľmi pomôcť,“ dodali organizátori podujatia.

Divadlo pripravilo svet rozprávok

Oslavy sviatku všetkých detí budú v nedeľu pokračovať v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Do sveta rozprávok deti prenesú spievajúce Tri prasiatka. Ako dopadne príbeh o troch prasiatkach a ich dobrodružstvách si môžu deti pozrieť v nedeľu o 14:00. Okrem toho si deti budú môcť z divadla odniesť aj darčeky z tomboly. Stačí, aby vyplnili na predstavení kartičky a z nich neskôr tri prasiatka Ňuf, Nif a Ňaf vylosujú výhercov detských knižiek, plyšových hračiek či Lego stavebnice.

To však nie je všetko, na detské predstavenie pozýva mestské divadlo deti aj v pondelok 2. júna. Do sveta mágie a kúziel ich prenesie kúzelnícka rodinka – otec Čáry, mama Máry a syn Fuk. Deň detí budú môcť ratolesti osláviť aj na Divokej vode v Čunove, kde pre nich Bratislavský samosprávny kraj pripravil ďalšie zo série podujatí Piknik&Bike.

V Bojniciach bude pre deti vstup zadarmo

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v nedeľu 1. júna bude vstup do bojnickej ZOO pre deti do 15 rokov zadarmo. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia SR Maroš Stano. ZOO otvorí svoje dvere pre návštevníkov o 9:00. Pripravený je aj zaujímavý program. Na viacerých miestach v ZOO budú jej pracovníci rozprávať o zvieratách a tiež predvedú niekoľko živých ukážok.

Návštevníci budú mať napríklad možnosť dotknúť sa orangutana alebo krokodíla a pozrieť si predstavenie so slonmi. Pri vchode dostanú všetci návštevníci mapku s vyznačenými atrakciami. Deti budú môcť na jednotlivých stanovištiach zbierať pečiatky ako potvrdenie o tom, že atrakcie navštívili. Vo výtvarnej dielni s názvom Maľujeme zvieratká môžu súťažiť o najkrajší obrázok. Atmosféru podporí aj vystúpenie hudobnej skupiny Subina.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZOO BojniceZOO Bratislava