Zomrel bývalý kandidát na prezidenta Slovenska Milan Sidor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Milan sidor
Vo veku 63 rokov zomrel dnes ráno po krátkej a ťažkej chorobe manažér, pedagóg a propagátor jednoty slovanských národov Milan Sidor. Bratislava, 31. máj 2014. Foto: SITA/Nina Bednáriková

PREŠOV 31. mája (WEBNOVINY) – Vo veku 63 rokov zomrel v sobotu ráno po krátkej a ťažkej chorobe manažér, pedagóg a propagátor jednoty slovanských národov Milan Sidor. Agentúre SITA to potvrdila jeho manželka Mária Sidorová.

Milan Sidor v roku 2009 neúspešne kandidoval na prezidenta s podporou KSS. Do roku 1990 pracoval ako vysokoškolský pedagóg na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Prešove. Neskôr sa venoval súkromnej vzdelávacej činnosti, založil Inštitút vzdelávania, umenia a športu ITAS Prešov. Lektorsky zabezpečoval témy z oblasti krízového manažmentu, cezhraničnej spolupráce, histórie, prognostiky a politológie.

Milan Sidor patril k ľuďom s výraznou spoločenskou a občianskou angažovanosťou. Bol dlhoročným organizátorom Štafetového behu vďaky, mieru a svornosti Kalinov- Banská Bystrica, ktorý sa konal pri príležitosti spomienky na Slovenské národné povstanie. Angažoval sa ako člen Medzinárodného slovanského výboru v Prahe a pôsobil aj ako predseda jej krajskej rady v Prešove. Bol dlhoročným členom Ústrednej rady Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a jeho krajským predsedom. Angažoval sa aj v oblasti rozvoja života Rusínov na Slovenku a pôsobil v ich spoločenských organizáciách.

Milan Sidor sa narodil 22. 2. 1951 v obci Krušinec v okrese Stropkov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia