Ich éra sa skončila, reagoval Frešo na Dzurindu a Mikloša

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pavol freso
Predseda SDKÚ-DS, Pavol Frešo počas TB k téme: Priority nového vedenia SDKÚ-DS. Bratislava, 28. máj 2012. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 4. júna (WEBNOVINY) – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo ľudsky rozumie rozhodnutiu Mikuláša Dzurindu a Ivana Mikloša, ktorí odišli z SDKÚ-DS.

Ako povedal v stredu novinárom, správnejšie je takto sa rozhodnúť, ako by mali byť v strane napätia. O tom, či dvojica zostane v poslaneckom klube, bude vo štvrtok diskutovať stranícke prezídium. „Keď sa na to pozrieme spoločne, nájdeme odpoveď,“ povedal.

V strane sa vymieňa generácia

V strane sa podľa Freša vymieňa generácia politikov. „Zdá sa, že k tomu takýto odchod patrí. Chceme ponúknuť nové tváre, vyrovnať sa s minulosťou. Nebudeme si vymieňať odkazy a konflikty. Tí dvaja muži odviedli kus práce pre Slovensko. Ich éra sa ale skončila,“ vyhlásil.

Zároveň Dzurindovi a Miklošovi poďakoval za všetko, čo urobili pre Slovensko a SDKÚ-DS. Spolu s podpredsedami chce pracovať na stratégii, ako byť úspešní v roku 2016.

Podľa Freša vždy je zodpovednosťou predsedu to, čo sa deje v strane, ale hlavnou zodpovednosťou je výsledok volieb. Pripomenul, že SDKÚ-DS je strana, ktorá bola z pravice po KDH najúspešnejšia v eurovoľbách. „Môžeme povedať, že každé voľby sú iné, ale nakoniec vždy rozhodnú voliči. Chceme pokračovať v práci s tímom, ktorý stranu vedie,“ uviedol.

Radičová už postoj k SDKÚ vyjadrila odchodom

SDKÚ-DS podľa expremiérky a bývalej podpredsedníčky SDKÚ-DS Ivety Radičovej rieši seba, žiaľ, príliš dlho. Ako povedala v stredu pre agentúru SITA, svoj postoj k politike SDKÚ-DS vyjadrila v roku 2011 svojím odchodom, pretože strana potrebovala reštart. „Túto potrebu zmeny a vyrovnania sa s minulosťou potvrdil výsledok volieb v roku 2012. Slovensko potrebuje politiku a politikov riešení,“ dodala bývalá premiérka.

Poslanci NR SR Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš odišli v stredu z SDKÚ-DS, ale v parlamente zostávajú. Zostanú zrejme aj v poslaneckom klube strany.

VIAC SA DOČÍTATE TU

.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan MiklošMikuláš DzurindaPavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana