Kúpeľom v Bardejove chýbajú Ukrajinci, ktorých sužuje kríza

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kupele
Foto: ilustračné, SITA/Richard Nemec

BARDEJOVSKÉ KÚPELE 7. júna (WEBNOVINY) – V Bardejovských kúpeľoch sa obávajú poklesu návštevnosti ukrajinskej klientely, ktorá vlani dominovala medzi zahraničnými návštevníkmi s 35-percentným podielom.

Prvé dva mesiace tohto roka boli ešte sľubné, od apríla sa však začala situácia rapídne meniť k horšiemu. Agentúru SITA o tom informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Bielorusi vymenili Ukrajinu za Slovensko

V tlačovej správe sa uvádza, že ešte začiatkom tohto roka to vyzeralo sľubne, keď v januári a februári Bardejovské kúpele zaznamenali vyššiu návštevnosť ako rok predtým. Zlom prišiel v apríli a máji, keď ukrajinská kríza začala kulminovať a trvá aj teraz. Ilustrovala to aj číslami.

Kým v apríli 2013 zaznamenali Bardejovské kúpele 96 osôb z Ukrajiny s počtom prenocovaní 528, v tomto roku v apríli to bolo iba 38 osôb a 202 prenocovaní.

V máji 2013 prišlo 84 osôb z Ukrajiny, s počtom prenocovaní 707, v máji tohto roku to bolo iba 33 osôb s 372 prenocovaniami. „Už dnes je jasné, že do konca roka príde menej Ukrajincov, dúfame však, že prepad by nemusel byť vyšší ako 30 percent,” vyjadrila sa k súčasnému stavu Šatanková. V Bardejovských kúpeľoch od začiatku roka zaregistrovali pozitívny vývoj v náraste hostí z Bieloruska. Ich počty rastú, takže to vyzerá tak, že vymenili Ukrajinu za Slovensko.

Letná sezóna sa začala

V Bardejovských kúpeľoch v piatok oficiálne otvorili letnú sezónu obradom svätenia prameňov na kúpeľnej kolonáde a odhalením reliéfu Márie Lujzy, manželky Napoleona I. Bonaparte, ktorá navštívila Bardejovské kúpele v roku 1809. Večer sa bude konať na kúpalisku kultúrny programom.

V priebehu leta uskutočnia v areáli kúpeľov množstvo akcií pre verejnosť. Chystajú jubilejný 60. ročník Medzinárodného hudobného leta, v poradí 11. ročník Bardejovských kúpeľných dní, pravidelné koncerty klasickej hudby a Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Okrem toho sa návštevníci môžu tešiť na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie kultúrno-spoločenské akcie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať