Vodiči, pozor na víkendové obmedzenia dopravy na diaľniciach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Diaľnica
Foto: ilustračné, SITA

BRATISLAVA 6. júna (WEBNOVINY) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje vodičov na viaceré víkendové obmedzenia. Na diaľnici D1 medzi Trenčínom a Nemšovou budú vymieňať od soboty mostný uzáver, začnú sa aj opravy nerovností na vozovke v úseku D1 Trnava – Hlohovec.

Vymenia mostný uzáver

Na obmedzenia sa cez víkend musia pripraviť aj vodiči v Bratislave. Opravovať totiž budú aj úsek diaľnice D2 medzi križovatkou Lamač a tunelom Sitina v smere do Petržalky. Agentúru SITA o tom informoval hovorca NDS Marcel Jánošík.

Na moste diaľnice D1 medzi Trenčínom a Nemšovou v smere do Nemšovej začnú v sobotu vymieňať mostný uzáver. Most sa nachádza nad riekou Váh blízko Skalky nad Váhom. Doprava tu bude obmedzená od soboty 7. júna od 18:00 do 21. júna do 18:00. Uzavretý tu v tom čase bude celý jazdný pás, doprava bude presmerovaná do druhého jazdného pásu, ktorý bude obojsmerný.

Robia nové koberce

Nerovnosti na vozovke od soboty budú opravovať aj v úseku diaľnice D1 medzi Trnavou a Hlohovcom. Až do piatku 13. júna tu budú frézovať povrch cesty a následne pokladať nový asfaltový koberec. Obmedzený bude na približne štyroch kilometroch ľavý (rýchly) jazdný pruh, doprava bude presmerovaná do voľného pruhu.

Cez víkend bude obmedzená doprava aj v Bratislave, pred tunelom Sitina. Pre frézovanie cesty a kladenie nového mikrokoberca bude od soboty od 07:00 do nedele 15:00 uzavretý ľavý jazdný pruh v úseku medzi križovatkou Lamač a tunelom Sitina v smere do Petržalky. Doprava bude presmerovaná do voľného jazdného pruhu.

Dopravu v Bratislave obmedzia cyklistické preteky

Dopravu v Bratislave cez víkend obmedzia cyklistické preteky. Na obmedzenia sa musia vodiči pripraviť v sobotu od 12:30 do 14:00 počas 58. ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Práve v tomto čase budú prechádzať cyklisti po trase od Vodného diela Čunovo smerom na Rusovce, cez Dolnozemskú, Most Apollo, Prístavnú, Landererovu a Čulenovu ulicu až do cieľa k nákupnému centru na Pribinovej ulici. Premávka na tejto trase bude v tom čase vylúčená.

Po trase budú od 11:50 do 12:30 prechádzať aj účastníci cyklistického podujatia Energia pre život. „Vodičov preto vyzývame, aby pri prejazde touto trasou zvýšili pozornosť, znížili rýchlosť a rešpektovali pokyny dopravných policajtov. Tí budú dohliadať na bezpečnosť nielen účastníkov podujatia, ale aj účastníkov cestnej premávky a v prípade potreby budú premávku regulovať,“ informovala agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Čiastočné obmedzená bude od soboty 7. júna od 21:00 do nedele 8. júna do 09:00 doprava aj v úseku Mierová – Senecká. Osádzať tu budú oceľové premostenie na mostný uzáver na moste diaľnice D1. Doprava bude presmerovaná vždy do voľného jazdného pruhu a riadne vyznačená prenosným dopravným značením.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia