Dvojica prepadla v byte staršiu pani, hľadajú ich

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia hľadá dvojicu, ktorá prepadla staršiu pani
Jeden z dvojice neznámych páchateľov, ktorí v piatok ž. júna prepadli v byte na Karadžičovej ulici v Bratislave 63-ročnú Bratislavčanku. Foto: SITA/KRPZ Bratislava

BRATISLAVA 6. júna (WEBNOVINY) – Zatiaľ neznámi páchatelia v piatok popoludní prepadli v byte na Karadžičovej ulici v Bratislave 63-ročnú Bratislavčanku. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, podľa prvotných zistení dvaja zatiaľ neznámi páchatelia ozbrojení atrapou zbrane vošli do bytu, kde bola staršia pani. Jeden z nich ju fyzicky napadol. Pani spadla na zem, kde jej páchateľ lepiacou páskou zviazal ruky a nohy.

Z bytu si potom odniesli šperkovnicu so šperkami zo žltého a bieleho zlata, 50 eur v hotovosti, mobil, bezdrôtový telefón pevnej linky a zväzok kľúčov a ušli. Škodu polícia vyčíslila na približne 10-tisíc eur, pani sa pri prepadnutí nezranila. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže súbežne so zločinom porušovania domovej slobody, informovala Považanová.

Obrazom: Polícia hľadá dvojicu, ktorá prepadla staršiu pani

Polícia teraz po neznámych páchateľoch pátra. Hľadajú muža, ktorý vyzerá na 25 až 30 rokov. Je približne 160 až 165 centimetrov vysoký, štíhlej postavy. Na sebe mal podľa dostupných informácií zelené maskáčové nohavice, tričko bledej farby, oranžovú reflexnú vestu. Na hlave mal tmavomodrú šiltovku a tmavé slnečné okuliare. Na rukách mal pracovné rukavice a v ruke pracovný kufrík. Spolu s ním polícia pátra aj po približne 40-ročnej žene, vysokej asi 160 centimetrov. Je štíhlej postavy a má blond vlasy. Oblečené mala modré rifle, šedý kabát, na hlava mala látkový klobúčik s kvetinovým vzorom a slnečné okuliare.

Polícia sa v tejto súvislosti obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc. „V prípade, ak si občania všimli medzi 13:30 až 14:00 na Karadžičovej ulici v Bratislave a v jej blízkom okolí unikajúce osoby, prípadne akékoľvek podozrivé konanie osôb, žiadame ich, aby nám informácie poskytli na bezplatnom čísle polície 158, prípadne tak môžu urobiť aj osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ uviedla Považanová. Polícia zároveň žiada verejnosť aj o pomoc so stotožnením osôb na fotografiách, ktoré v čase prepadnutia zaznamenali bezpečnostné kamery v dome na Karadžičovej ulici v Bratislave a ktoré by mohli prispieť k objasneniu vyšetrovaného prípadu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať