Vodiča obvinili z tragickej nehody, pri ktorej zahynuli deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pri Piešťanoch havaroval autobus plný detí
Havarovaný autobus so študentami športového gymnázia v Trnave. Tragédia sa stala na 73. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Veľké Kostolany, 6. jún 2014. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

BRATISLAVA 7. júna (WEBNOVINY) – Vyšetrovateľ tragickej piatkovej nehody na diaľnici D1, pri ktorej zahynuli štyri študentky trnavského športového gymnázia, začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, z ktorého je podozrivý 57-ročný vodič autobusu.

Po dopravnej nehode ho vyšetrovateľ zadržal a v súčasnosti s ním prebiehajú ďalšie procesné úkony. Na miesto dopravnej nehody polícia prizvala znalca z odboru dopravy, ktorý stanoví okolností a príčiny nehody. Informovala o tom trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Obrazom: Pri Piešťanoch havaroval autobus plný detí

Polícia zabezpečuje ďalšie dôkazy a vypočúva svedkov. „Po zadokumentovaní dopravnej nehody polícia autobus spolu s vecami detí zaistila pre ďalšie znalecké skúmanie. Veci, ktoré sa nachádzajú v batožinovom priestore autobusu, ale aj tie, ktoré policajti našli v okolí udalosti, v čo najkratšom čase vrátia rodičom detí,“ informovala Linkešová s tým, že polícia bude kontaktovať rodičov osobne, ale aj cez zástupcov školy. Dopravu v tomto úseku obnovili približne o 22:00.

Všetkých 19 účastníkov piatkovej popoludňajšej tragickej dopravnej nehody autobusu hospitalizovaných vo Fakultnej nemocnici v Trnave je v stabilizovanom stave, väčšinu z nich ešte počas víkendu prepustia domov. Zlepšenie stavu konštatovali lekári aj v prípade dvoch pacientov, ktorí boli umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Martin Tabaček. V prípade zranených sa podľa neho nevyskytli žiadne také komplikácie, ktoré by nevedeli lekári okamžite riešiť.

Autobus so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave havaroval v piatok 6. júna popoludní na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave. Na mieste nehody bol i minister vnútra SR Robert Kaliňák. Ako uviedol, autobus zišiel z cesty. „Podľa stôp, ktoré autobus zanechal na svahu, tak pravdepodobne sa vodič snažil dostať naspäť na cestu a na tom pomerne prudkom svahu sa prevrátil,“ priblížil Kaliňák možný scenár nehody.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Kaliňák