Vieme výsledky monitoru, východniari zažiarili v matematike

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Skola
Foto: flickr.com

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – V celonárodnom teste z matematiky bodovali deviataci Základnej školy Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach. Jej žiaci napísali test priemerne na 87,8 percenta, priemer na celom Slovensku bol pritom 54,67 percenta.

V slovenskom jazyku a literatúre zas bola najúspešnejšia Základná škola Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici. Deviataci v nej zvládli test zo slovenčiny priemerne na 83,1 percenta, priemerná celoslovenská úspešnosť bola 62 percent.

Najúspešnejšie školy v krajoch:

V Bratislavskom kraji sa najviac tento rok darilo žiakom Základnej školy sv. Františka z Assisi na Karloveskej ulici v Bratislave. Matematiku napísali jej deviataci priemerne na 81,1 percenta, slovenčinu na 81,2 percenta.

V Trnavskom kraji boli najlepší žiaci Základnej školy na Komenského ulici v Senici. Matematiku priemerne zvládli žiaci na 73,7 percenta a v slovenskom jazyku priemerne dosiahli 74,3 percenta.

Zo škôl v Trenčianskom kraji bodovala Základná škola na Kubranskej ulici v Trenčíne, kde deviataci zvládli matematický test priemerne na 74,7 percenta a zo slovenčiny na 81,3 percenta.

V Nitrianskom kraji sa najviac darilo žiakom Základnej školy sv. Dona Bosca v Topoľčanoch s priemernou úspešnosťou 71,6 percenta z matematiky a 75,1 z vyučovacieho jazyka.

V Žilinskom kraji napísali najlepšie monitor žiaci Základnej školy na Nábrežnej ulici v Kysuckom Novom Meste. Matematiku jej deviataci napísali priemerne na 82,3 percenta a slovenský jazyk a literatúru na 74,5 percenta.

Zo škôl v Banskobystrickom kraji bodovala Základná škola Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici, ktorej žiaci zvládli test z matematiky v priemere na 79,3 percenta a zo slovenčiny na 83,1 percenta.

V Prešovskom kraji sa najviac darilo žiakom Základnej školy na Študentskej ulici v Snine, kde bola priemerná úspešnosť deviatakov v matematike 83,1 percenta a v slovenskom jazyku a literatúre 77,6 percenta.

V Košickom kraji najlepšie skončila v monitore Základná škola Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach, kde žiaci dosiahli priemerne v teste z matematiky 87,8 percenta a slovenčiny 77,5 percenta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať