Slovensko rozpaľujú extrémne horúčavy, platí výstraha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zadok, obezita
Foto: www.plasticsurgerycanberra.com

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Leto dorazilo na Slovensko s plnou silou, v utorok sa treba pripraviť až na 34 stupňov Celzia.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu I. stupňa pred vysokými teplotami na západe krajiny. Na stredu platí dokonca druhostupňová výstraha.

V nevýraznom poli relatívne vyššieho tlaku vzduchu pokračuje aj v utorok do strednej Európy prílev veľmi teplého, pôvodom tropického, vzduchu od juhozápadu. Cez deň bude slnečno a extrémne teplo.

Teplota vzduchu môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. Tento stav má trvať na západe krajiny od 12:00 do 18:00, na kedy platí výstraha I. stupňa pred vysokými teplotami. Týka sa okresov Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa zastaví na 21 stupňov.

Popoludní a večer pri zväčšenej oblačnosti sa môžu ojedinele vyskytnúť prehánky a búrky. Na celom území bude bezvetrie alebo fúkať len slabý vietor.

Pocasie
Foto: www.shmu.sk

Na stredu platí pre západ Slovenska výstraha II. stupňa. Teplota vzduchu v tomto prípade môže od 13:00 do 18:00 dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia.

Počasie
Foto: Shmu.sk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia