Budete mi chýbať, povedal Gašparovič Ficovi a jeho ministrom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gasparovic
Prezident Ivan Gašparovič prijal predsedu vlády a ministrov pri príležitosti ukončenia svojho pôsobenia vo funkcii prezidenta. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 11. júna (WEBNOVINY) – Dosluhujúcemu prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi bude vláda Roberta Fica chýbať.

„Teším sa na to, že budem mať oveľa viac voľného času, ale som presvedčený, že mi budete aj tak trochu chýbať. Chýbať mi budú tie stretnutia, keď sme mali problémy, zatelefonovali sme si, prišli sme, sadli sme a hľadali riešenia,“ povedal Gašparovič premiérovi a jeho ministrom.

Vzťah s prezidentom bol podľa premiéra nadštandardný

Prezident prijal v stredu Ficov kabinet pri príležitosti ukončenia svojho pôsobenia vo funkcii. Gašparovič je rád, že počas svojho pôsobenia vo funkcii spolupracoval najmä s vládami Roberta Fica. Zdôraznil, že vo vzťahu k premiérom sa vždy snažil stavať do pozície politického partnera a nie opozície.

„Nie je žiadnym tajomstvom, naopak, myslím si, že to bola veľká prednosť, že vzťahy medzi tromi najvyššími ústavnými činiteľmi v rokoch 2006 až 2010 a od 2012 až doteraz boli nadštandardné,“ vyhlásil Fico.

Ako prezident bol sociálnejší ako ja, povedal Fico

Predseda vlády vyzdvihol najmä dva rozmery Gašparovičovho pôsobenia – zásadné postoje k slovenským národnoštátnym záujmom a sociálne cítenie. „Často som bol svedkom rozhovorov s vami, keď som presadzoval niektoré veci a kde ste ako prezident boli ešte sociálnejší ako ja,“ dodal premiér.

Prezidentovi v mene svojej vlády, ale aj strany Smer poďakoval a vyslovil presvedčenie, že po tom, ako s hrdosťou opustí svoj úrad, bude svoje skúsenosti aj naďalej ponúkať Slovensku. „Pretože takýchto skúsených politikov a ľudí, ktorí preukázali veľa, na Slovensku nie je veľa,“ poznamenal. „Želám ti, pán prezident, všetko najlepšie,“ ukončil už veľmi osobne svoj príhovor Fico.

„Chcem vás požiadať, aby sme boli v pléne a vypočuli si vystúpenie prezidenta SR Ivana Gašparoviča,“ povedal poslancom NR SR predseda parlamentu Pavol Paška. Prezident Gašparovič vystúpil popoludní po piatich rokoch v parlamente.

VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan GašparovičPavol Paška
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky